KAYSERİ (AA) - Büyükşehir Belediyesi şehre 5 yeni okul yaptı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri'de sadece şahısların değil kurumların da hayırsever olduğunu belirtti.

Başkan Çelik, Büyükşehir Belediyesince yaptırılan okullardan birisi olan Talas Mevlana Mahallesi'ndeki okulun 21 Kasım Pazartesi günü kamuoyuna tanıtacaklarını ifade etti.

Kayseri'de eğitimin kalitesinin artması için farklı mahallelerde 5 okul yaptırdıklarına vurgu yapan Başkan Çelik, "Hayırseverler şehri olan ilimizde eğitim ve sağlık başta olmak üzere pek çok alanda devletimizin yükünü hayırsever hemşehrilerimiz omuzluyor. Bizler de hayırseverlerimizin yükünü paylaşmak üzere beş ayrı okul yaparak hizmete sunduk." değerlendirmesinde bulundu.

Belediyenin ihtiyaç duyulan her alanda Kayserililerin yanında olacağını da ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Özellikle eğitimde duyulan ihtiyaca asla duyarsız kalmadık ve kalmayacağız. Bu anlamda Talas Yenidoğan, Kuruköprü, Mevlana ve Başakpınar Mahalleleri ile Cırgalan Mahallemizde 5 okul yaptırarak bu bölgelerde yaşanan sorunu giderdik. Tüm okullarımız eğitim öğretime hizmet vermeye başladı. Kuruköprü'de yaptırdığımız okulun açılışını daha önce gerçekleştirmiştik. Talas-Mevlana Mahallesi'nde yaptırdığımız Durak-Hava Demir İlkokulunu da 21 Kasım Pazartesi günü kamuoyuna tanıtacağız."

Eğitime verdikleri desteğin yalnız okul yapımı ile sınırlı olmadığını, okulların çevre düzenlemesi, bakım, onarım ihtiyaçlarını da karşıladıklarını anımsatan Çelik, eğitime verdikleri desteğin süreceğini belirtti.