Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’nca yürütülen denetimlerde öğrenci taşıyan okul servisleri tek tek denetleniyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü tarafından, okul servis aracı işletenleri kanun ve yönetmelikte belirtilen kurallara uygunluğu yönüyle denetleniyor.

Yapılan denetimlere ilişkin bir açıklama yapan Daire Başkanı Eyüp Karataş: “İlimiz genelinde okul servis taşımacılığı yapanları sürekli olarak denetime tabi tutuyoruz. Kanun ve yönetmelikler çerçevesince denetimlerimiz devam ediyor. Öğrenci servis işletenlerin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’ndan çalışma ruhsatı ve güzergâh belgesi alınması gerekmektedir. Aracın arkasında kırmızı ışıklı ‘dur’ levhasının olması, Okul servis araçlarında öğrencilerin yetişebileceği cam ve çerçevelerin sabit hale getirilmesi ve araç kapılarının şoför tarafından kontrol edilebilecek şekilde otomatik olması şartı koşuluyor” dedi.

Zabıta Daire Başkanı Karataş, okul servis araçlarının kapasite üzeri öğrenci almaması, yönetmelikte belirtilen yaş sınırına uyulması, araçların temiz, güvenli ve bakımlı olması, koltuklarda emniyet kemeri bulunması, fiyat tarifelerinin görünür bir yerde asılı olması, ilköğretim öğrencileri için rehber öğretmen bulunması, Servis araçları şoförlerinin uygun kıyafet giymesi, araç içi aksesuar ve araçla seyahat esnasında müzik çalınmaması, araçta sigara içilmemesi ve tehlikeli şekilde araç kullanılmaması gerektiğini belirtti.