Almanya'nın Baden-Württemberg (BW) Eyaleti’nde Bruchsal Cezaevi’nde biri önceki hafta olmak üzere son sekiz ayda üç mahkumun ölmesinin ardından gözler yine Adalet Bakanı Rainer Stickelberger'e (SPD) çevrildi.

Ağustos ayında açlık grevinden ölen bir mahkumun ardından iki ay sonra başka bir mahkumun kalp krizi nedeniyle ölmesi üzerine muhalefet partisi CDU’nun istifasını talep ettiği Bakan Stickelberger, önceki hafta meydana gelen mahkum ölümünden sonra yine muhalefetin hedefi oldu.

CDU kanadından konuyla ilgili eleştirilerde ölümlerin önlenebilme ihtimalinin sorgulanması ve ilgililerin hesap vermesi gerektiğine dikkat çekildi. CDU ayrıca konu ile ilgili özel bir oturum talebinde de bulundu. Muhalefetin daha önceki olaylarda istifasını istediği Adalet Bakanı Stickelberger'e (SPD) Eyalet Başbakanı Winfried Kretschmann (Yeşiller) yine destek verdi.

Başbakan Kretschmann yaşananları, talihsiz ve çok üzücü olaylar olarak değerlendirdi. Devam eden soruşturmaların sonuçlarının beklendiğine dikkat çeken Adalet Bakanı Stickelberger’in istifa etmesi gündemde bulunmuyor. Öte yandan Cumartesi günü Mannheim Cezaevi’nde 23 yaşındaki bir tutuklunun tek kişilik hücresinde ölü bulunmasının da mahkum ölümleri gündemini derinleştirmesi bekleniyor.

Psikolojik sorunları bulunduğu açıklanan mahkumun bir mektup bıraktığı verilen bilgiler arasında yer alırken, bu mahkum ölümünün Bruchsal Cezaevi’nde yaşanan ölümlerle bağlantısının bulunmadığına dikkat çekildi.