Zonguldak’ta Esas 67 Burda AVM’ye gelen ziyaretçiler Çanakkale Savaşı’nda kullanılan materyallere yoğun ilgi gösterdi.
Dünya Eğitim Gönüllüleri Birliği Derneği’nin organizasyonuyla Zonguldak’taki Esas 67 Burda AVM’de "Çanakkale Müzesi ve Fotoğraf Sergisi" adlı sergi, ziyaretçilerin yoğun ilgisini görüyor. 7 Ağustos 2016 tarihine kadar sürecek olan sergide; Çanakkale Savaşı’nda kullanılan materyallerin yanı sıra kahramanları tanıtıcı fotoğraflar yer alıyor.
Maketlerin de yer aldığı müzede Çanakkale kahramanlarının yer aldığı çizgi romanların da satışı gerçekleştiriliyor. Müze ve fotoğraf sergisinin sorumlusu Suat Yılmaz, gerçek kahramanları her yaştan insanlara sevdirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Yılmaz, "Dünya Eğitim Gönüllüleri Birliği Derneği’nin organizesiyle Çanakkale Müzesi ve fotoğraf sergisi açıldı. Amacımız tarihimizi, gerçek kahramanlarımızı her yaştan insana sevdirerek öğretmek. Bu yönde çalışmalar yapıyoruz. Bu yönde yaptığımız eserler var. Bu da o yönde çalışmalardan bir tanesidir. Çanakkale Savaşı’nda askerlerimizin kullandığı gerçek objeleri bir de o döneme ait fotoğrafları sergiliyoruz. İlave ettiğimiz konuyla ilgili maketler, Çanakkaleyi yansıtan yapılar var. İki aylık süreçte tur yapıyoruz. Zonguldak ayağını burada yapıyoruz. Önümüzdeki pazar gününe kadar 7 Ağustos 2016 gününe kadar müzemiz bu alışveriş merkezinde sergilenecek. Ondan sonra tekrar yolculuğumuza devam edeceğiz. Burada özellikle çocuklar ve gençler için kazanımlar olacağını düşünüyoruz. Çanakkale herkes için önemli ama birlik beraberliğimizin sembolüdür. Hele ki bu günlerde birbirine düşürme oyunlarının tezgahlandığı bir dönemde birliğimizin ve beraberliğimizin sembolü olan Çanakkale hepimiz için çok önemlidir. Her zaman çok önemlidir. O yüzden bu çalışmanın çok anlamlı olacağını düşünüyoruz. Büyükler bu materyallerin sessiz çığlığına kulak verirken küçükler de konuyla ilgili maketler, masaüstü oyunlara, çizgi romanlara ilgi gösteriyor" diye ifade etti.
"Çocuklar sahte kahramanlarla kuşatılmış"
Müze ve fotoğraf sergisinin sorumlusu Suat Yılmaz, çocukların sahte kahramanlarla kuşatıldığına dikkat çekti. Yılmaz, "Çocuklarımız sahte kahramanlarla kuşatılmış. Bugün çantalarda, kıyafetlerde hep bu sahte kahramanlar var. Bize; çocukların hayat yürüyüşlerinde fayda sağlayacak örnek alacakları doğru insanlarla buluşturmak gibi bir amacımız var. O yüzden bu müzeyi Zonguldaklıları önümüzdeki pazar akşamına kadar bekliyoruz. Özellikle çocukları ile beraber gelmelerini bekliyoruz. Onların burada etkileneceği birçok şey var" diye konuştu.