Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü ve Şehitler Günü nedeniyle tören düzenlendi.
Yukarı Tekke’de bulunan şehitlikte düzenlenen törende Vali Alim Barut, Garnizon Komutanı ve Tugay Komutanı Fatih Celaleddin Sağır, Belediye Başkanı Sami Aydın anıta çelenk sundu. Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği çelenginin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Vali Alim Barut şeref defterini imzaladıktan sonra il protokolü ve vatandaşlar askeri ve polis şehitliğini ziyaret ederek dua okudu ve kabirlere karanfil bıraktı.

Daha sonra ise tören Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde devam etti. Burada Çanakkale Zaferi'ni anlatan fotoğraf sergisi açıldı, daha sonra ise Sivas Lisesi tarafından hazırlanan programa geçildi.

Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal burada yaptığı konuşmada, dünyanın en gelişmiş donanmalarına karşı zor şartlarda eşi benzeri görülmemiş bir zafer elde edildiğine dikkat çekerek, “Büyük donanmaların ateş saçan toplarına karşı Mehmetçiklerimiz göğüslerini siper etmiş ve ‘Çanakkale Geçilmez’ demiştir. Çanakkale Zaferi Türk insanının birlik ve beraberliği karşısında hiçbir gücün duramayacağının bir göstergesidir. ”diye konuştu.

Piyade Yüzbaşı Sinan Keskin tarafından Çanakkale Savaşı’nın askeri yönden analizinin yapıldığı tören 1915 yılında öğrencileri cepheye gittiği için mezun veremeyen Sivas Lisesi tarafından hazırlanan ‘Mektepli Mehmetler’ isimli program ile son buldu. Programda Sivas Lisesi öğrencilerinin tahtaya “Hakkınızı helal edin” yazarak Çanakkale’ye gitmeleri anlatılırken Çanakkale’yi anlatan türkülere ve şiirlere yer verildi. Program izleyenleri duygulandırdı.

Törene Vali Alim Barut, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Belediye Başkanı Sami Aydın ile askeri ve mülki erkan katıldı. Şehit aileleri ve gazilere verilen resepsiyonun ardından, Vali Alim Barut ve beraberindekiler şehit ailesini ziyaret etti.