Çanakkale’de Demokrasi ve Şehitler Mitingi bayram havasında geçti. Binlerce kişi, Çanakkale İskele Meydanı’nda dev ekrandan İstanbul Yenikapı’daki mitingi izleyerek, destek verdi.
15 Temmuz Cuma günü FETÖ’cü hainlerin darbe girişiminin ardından tüm yurtta olduğu gibi Çanakkale’de de demokrasi nöbetleri tutulmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine bugün gerçekleştirilen Demokrasi ve Şehitler Mitingi Çanakkale İskele Meydanı’nda gerçekleştirildi. Kadın erkek, genç yaşlı 7’den 70’e binlerce kişin ellerinde Türk bayraklarıyla alana geldi. Sıcak havaya rağmen erken saatlerde alana gelen vatandaşlar, bu saat itibariyle meydanda olmaya devam ediyorlar.
Çanakkale İskele Meydanı’ndaki Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne; Çanakkale Valisi Hamza, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan’ın yanı sıra siyasi parti temsilcileri katıldı.
"Anne darbe ne demek?"
Çanakkale İskele Meydanı’ndaki Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne küçük kızıyla birlikte katılan Filiz Akan, 15 Temmuz Cuma günü FETÖ’cü askerlerin darbe girişiminin ardından küçük kızının "Anne darbe ne demek? Diyerek’ çığlık attığını söyledi. Akan, "Çanakkaleliyim, Çanakkale topraklarında yaşıyorum, şehit torunuyum. Ve bir daha bu memleket içerideki ve dışarıdaki düşman işgalinden kurtuldu. Kızım buna şahit oldu. Burada, tarihe mal olan insanların arasında olmak en büyük duygu" dedi.
"28 Şubat’ta hayallerim elimden alındı"
1980 askeri darbesinde 6 yaşında olduğunu ifade eden Akan, "Evimin önündeki jandarmaları unutmuyorum. 28 Şubat’ta hayallerim elimden alındı. 15 Temmuz’da tankları gördüğümde eşime seslendim dedim ki darbe oluyor. Kızım ’Anne darbe ne demek?’ diye çığlık attı. ’Çok kötü şeyler oluyor anne’ dedi bu çocuk. Ve o, artık tarihine zaten sahip çıkıyordu elhamdülillah, bundan sonra çok daha fazla sahip çıkacak. Ak Parti’lisi, CHP’lisi, MHP’lisi bu insanlarla burada olmaktan gurur duyuyorum. Hepsine teşekkür ediyorum, Allah hepsinden razı olsun. Başkumandana da uzun ömürler versin inşallah" diye konuştu.