Dağlıca’da 6 Eylül 2015’te teröristlerin hain saldırısı sonucu hayatını kaybeden Piyade Onbaşı Fatih Duru’nun Çanakkale’de adının verildiği park törenle açıldı.
Barbaros Mahallesi’ndeki parkın açılışına Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, siyasiler ve vatandaşlar katıldı. Gökhan, şehit Fatih Duru’nun aslen Ezineli olduğunu, ancak ailesinin Çanakkale’de ikamet ettiğini söyledi. Şehit annesi Azime Duru tarafından çeşmesi de yaptırılan parkın bütün şehitleri hatırlatacağını kaydeden Gökhan, Duru’nun dualarla anılacağını kaydetti.
Gelibolu Yarımadası’nda yüz binlerce şehidin yattığını hatırlatan Gökhan, "Burada bir şehidimizin adı var ve bu parktayız. Ama tam karşıda yüz binlerce şehidimizin de parkı var. Onlar bizim bu ülkede kardeşçe ve bağımsız yaşamamızı sağlamak için canlarını seve seve verdiler. Biz onlara layık olmak zorundayız. Yoksa bunun hesabını öteki dünyada veririz. Açık ve net söylüyorum. Biliyorsunuz, inancımıza göre şehitlerimiz ölmez. Şu anda bu konuştuklarımın hepsini kesinlikle duyuyorlardır. Onun için bir kez daha onların huzurunda bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğimizi, ülkenin barışı için elimizden ne gerekiyorsa yapacağımıza söz veriyorum" dedi.
Şehit annesi Azime Duru da, parkın yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, “Fatih’im ölmedi. Onu ve bizi düşünenler sağ olsunlar” dedi.
Duaların ardından park hizmete açıldı.