Canik Başarı Üniversitesi’nin düzenlediği 'Başarı Fest 2015' şenliklerinde öğrenciler iki gün boyunca doyasıya eğlendi. Baharın gelmesiyle birlikte içindeki coşkuyu kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlere dönüştürerek gönüllerince eğlenen üniversiteli gençlerin heyecanı, şenliğin ikinci gününde Gripin konseriyle doruğa çıktı.

Canik Başarı Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi tarafından gerçekleştirilen bahar şenliklerinde, üniversitenin farklı ülkelerden gelen uluslararası öğrencilerinin kurduğu tanıtım stantları ilgi odağı oldu. Avrupa’dan Afrika’ya; Uzak Asya’dan Ortadoğu’ya kadar farklı din, dil ve renge sahip yüzlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleşen bahar şenliğinde müzik ve folklor grupları da gösterilerini sundu.

Şenlikte gösteri yapan Samsun Emrullah Efendi Ortaokulu öğrencilerinden oluşan ritim grubu büyük ilgi görürken, Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir de davul çalarak ritme eşlik etti. Farklı ülkelerin müzik ve danslarının yanı sıra ülkemizin de değişik yörelerine ait müzik ve danslarının sergilendiği bahar şenliğinde sportif aktiviteler de büyük ilgi gördü.

Canik Başarı Üniversitesi olarak her yıl bir öncekine kıyasla daha coşkulu bir etkinlik ortaya koymaya çalıştıklarını söyleyen Canik Başarı Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Harun Başaran, “Okulların sonuna doğru gelindiği bu güzel bahar döneminde gençler eğlenmeyi daha da hak ediyor. Burada faklı kültürleri yakından tanıma imkânı bulduk. Farklılıklar zenginliğimizdir. Çünkü farklı kültürleri tanıdıkça hepimizin ufku daha da genişliyor.” şeklinde görüşlerini ifade etti.

Şenliğin ikinci gününde ise gençlerin hayranlıkla dinlediği Gripin Konseri güne damgasını vurdu. Coşkulu bir kalabalığı karşısında bulan grup, iki saat boyunca seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarıyla eğlenceli bir akşam yaşattı.