Çankaya Belediyesi Halk Sağlığı Merkezi, pansuman, enjeksiyon, kan alma gibi evde sağlık birimi ile 8 ayda 2 bin 579 kişiye hizmet verdi.

Temel insan haklarından ücretsiz sağlık hizmetini, Çankaya Halk Sağlığı Merkezi bünyesinde yürüten Çankaya Belediyesi, Evde Sağlık Hizmeti ile sene başından itibaren 2 bin 579 kişiye ulaştı. Başvuran hastalara enjeksiyon, pansuman, kan alma gibi birinci basamak sağlık hizmeti veren Evde Sağlık Hizmeti ekibi, ziyarette bulundukları hastaların dile getirdiği sorunlara ilişkin sağlık kuruluşlarına yönlendirme de yapıyor. İhtiyaç sahibi yaşlı, engelli ya da herhangi bir sağlık kuruluşuna gidemeyecek durumda olan vatandaşlara evinde hizmet veren belediye, hasta nakli konusunda da vatandaşların taleplerini karşılıyor.

Sağlık ekibi en çok pansuman ve enjeksiyon konusunda hizmet veriyor. Çankaya Halk Sağlığı Merkezi sağlık görevlileri ziyarette bulundukları bin 472 hastaya pansuman, 486 hastaya da enjeksiyon hizmeti verdi. Enjeksiyon yapılırken hastanın reçetesinin bulunması zorunluluğu bulunuyor. Hemşireler, 144 hastaya ise sağlık kuruluşlarına ulaştırılmak üzere kan tetkiki örneği için kan alma işlemi de yapıyorlar.

Birinci basamak sağlık hizmetlerinin verildiği Evde Sağlık Hizmet Birimi, vatandaşlara evinde pansuman, reçetesi olması ve reçetesi yoksa yönlendirilerek reçetenin sağlanması halinde enjeksiyon, ateş, nabız, tansiyon ve şeker ölçümü, kan tetkiki için kan örneği alma gibi hizmetler veriyor. Bu sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, Halk Sağlığı Merkezi’nin 0850 455 02 65 numaralı telefonu arayarak yararlanabiliyor.