Çankaya Belediyesi, yapılaşma sorunu olan madde bağımlılarının barınağı, katı atık toplayıcılarının deposu haline gelen metruk bin adet gecekondunun yıkımını sürdürüyor.

Çankaya Belediyesi gecekondu timi yıkılacak derecede tehlikeli hale gelen bin gecekonduyu kayıt altına aldı. Belediye ekipleri, vatandaşın can ve mal emniyeti açısından olmakla birlikte görsel kirliliği de yok etmek amacıyla gecekonduların yıkım işlemini gerçekleştirecek.

Çalışmalarını planlı ve sağlıklı bir şehirleşme politikası üzerine kurgulayan belediye yönetimi, park alanlarında ve yollarda kalan, boş olması nedeniyle madde bağımlıları tarafından işgal edilen ya da katı atık toplayıcılarının depo alanı olarak kullandığı gecekonduların tespiti için 4 kişilik ekip oluşturdu.

Belediye ekipleri 15 mahallede yaptığı taramalar sonrasında bin gecekonduyu kayıt altına aldı. Tespiti yapılan gecekondular, İmar Kanunu çerçevesinde değerlendirilecek ve yıkım işlemlerine hız verilerek ileride oluşacak olumsuzlukların ortadan kaldırılması sağlanacak.