İSTANBUL (AA) - CarrefourSA, bu yılın ilk çeyreğinde 112 milyon 748 bin TL net kar elde etti.

CarrefourSA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre,  geçen yılı sıçrama yılı olarak belirleyen ve bu çerçevede mağaza konseptinden insan kaynaklarına, teknolojiden büyümeye kadar birçok alanda yatırımlar yapan şirket, "Vites Büyütme" olarak adlandırdığı 2015 yılına da kar ederek başladı. 

Şirketin bu yılın ilk çeyreğinde vergi öncesi karı 125 milyon 489 bin TL olurken, net karı ise 112 milyon 748 bin TL  seviyesinde gerçekleşti. 

CarrefourSA Genel Müdürü Mehmet Nane konuya ilişkin açıklamasında, geçen 20 yılın ardından 2014 yılında Sabancı Holding'in ve Carrefour Group'un gücünü arkalarına alarak daha samimi, yalın, hızlı ve modern bir marka olmak adına birçok alanda yatırıma imza attıklarını belirtti.

 Öncelikle stratejilerini glokalleşme, lokal değerleri göz ardı etmeden global bir marka olabilme üzerine kurduklarını ifade eden Nane, böylece değişim ve dönüşüme başladıktan bir yıl sonra yaptıkları yatırımların meyvelerini almaya başladıklarını aktardı.

 

- "Bu sene 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacağız"

 

Nane, mağaza konseptinden taze gıdaya, insan kaynaklarından teknolojiye kadar tüketicilerin taleplerini de göz önüne alarak hemen her alanda yatırımlar gerçekleştirmeye devam ettiklerini dile getirdi.

2015 yılında kayda değer bir karlılık ve ciro artışı beklediklerini belirten Nane, şunları kaydetti: 

"Buna göre satışlarımızı 2015'te, geçen yıla oranla yüzde 30 artıracağız. Hedefimiz 2015 yılı sonunda 4 milyar TL ciroya ulaşmak. Bu sene, Türkiye'nin dört bir yanında 200 yeni market açarak 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacağız. Diğer taraftan gerçekleştirdiğimiz satın alma hamleleriyle de büyümemizi sürdüreceğiz. Bugün geldiğimiz nokta, tüm CarrefourSA ailesinin başarısıdır, güçlü bir takım olarak yolumuza devam ediyoruz."