ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov yarın Antalya'da bir araya gelecek.

Çavuşoğlu ve Lavrov, Alanya'da düzenlenen Türkiye-Rusya Ortak Stratejik Planlama Grubu Beşinci Toplantısı'na katılacak.

Başbakan Binali Yıldırım'ın 5-6 Aralık'ta Rusya'ya yapacağı ziyaret öncesinde düzenlenen toplantıda, ikili ilişkiler ve uluslararası gündem masada olacak.

Geçen yıl yaşanan uçak düşürme hadisesinin ardından ikili ilişkilerde başlayan yeni dönemde ilk kez yapılacak toplantıda, ekonomi, enerji, turizm, savunma sanayisinde iş birliği konularının yanı sıra Ukrayna ve Suriye'deki son durumun da ele alınması bekleniyor.

En son Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı Dünya Enerji Kongresi'nde 10 Ekim'de İstanbul'da bir araya gelen iki mevkidaşın, Türk Akımı ile Akkuyu Nükleer Santral projelerinde gelinen son aşamayı da değerlendirmesi bekleniyor.

İkili ilişkilerde iyileşme adımları çerçevesinde Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısının yeniden 4,5 milyona ulaşmasına yönelik çalışmaların da ele alınacağı toplantının turizm ile öne çıkan Antalya'nın Alanya ilçesinde yapılması sembolik anlam taşıyor.

Meyve sebze üretimi konusunda da önemli bir kent olan Antalya'da düzenlenecek bu toplantıda, Rusya'da kısıtlamaya tabi olan Türk gıda ve tarım ürünlerine dair yasakların kaldırılması, Türk şirket ve iş adamlarına getirilen sektörel kısıtlamaların iptal edilmesi gibi konuların da gündeme gelmesi bekleniyor.

Lavrov'un bugün akşam saatlerinde Alanya'ya varması öngörülüyor.