Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, halka açık düzenlediği toplantı ile bir yılda yaptığı icraatları anlattı. Göreve geldikten sonra ‘cek-cak’ dönemini 7 ay içerisinde bitirip ‘yaptık-bitirdik’ sürecini başlattıklarını söyleyen Çetin, ulusal bir anket şirketinin yaptığı araştırmada Çukurova’nın Türkiye’nin parlayan ilçesi olarak değerlendirildiğini belirtti.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde meclis üyeleri, birim müdürleri, belediye çalışanları ve vatandaşların katıldığı toplantıda bir yılını değerlendirdi. Bir yıllık süreçte yaptıkları çalışmalarla alınları açık, başları dik olduğunu ifade eden Başkan Çetin, “İftira ve karalama çabalarına rağmen birçok güzel ve anlamlı projeye imza attık. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. Bundan sonra da hem gelirlerimizi artıracağız, hem projelerimizi. Sizlere ‘365 günde bunlar da yapılıyormuş’ diyebilmenin rahatlığı içinde sesleniyorum.” Dedi.

Göreve başladıktan iki gün sonra Halk Günü yapmaya başladığını ve 1 yıl hiç aksatmadan sürdürdüğünü ifade eden Çetin, “Ayda iki kez esnafı dolaştık, her ay bir kez mutlaka muhtarlarla olduk, üç ayda bir Danışma Kurulu’nda Adana’yı kucakladık, altı ayda bir köyleri dolaştık. Hep halkın içinde ve hep halkla olduk.” diye konuştu.

‘MAKAM ARACI SALTANATINA SON VERİLDİ’
Göreve gelir gelmez belediyede araç savurganlığına son verdiklerini anlatan Başkan Çetin, “Başkan yardımcıları ve müdürlerimizin kullandığı makam araçlarını altlarından aldık, kişisel araçlarını kullanmaya başladılar; kiralık araçları iade ettik ve bu sayede ayda 300 bin lirayı da aşan bir tasarrufun yolunu araladık. Belediyede sadece başkanın makam aracı var, onu da ben kesinlikle kendi işlerimde kullanmıyorum. Hem yakıttan, hem masraftan tasarruf ettik. Böylece bu parayı hizmete yönlendirdik. ‘Üç kuruşluk benzinden ne olur’ dememek lazım; zira bizimkisi bir zihniyet değişimi, bir anlayış farkını göstermektir.” dedi.

BİN ODALI OLMAYAN KEDİ SARAYIMIZ VAR
Engellilere ve yaşlılara yönelik gerçekleştirdikleri projeleri de değinen Çetin, “Hayalpark havuzunu engellilere haftada bir gün boyunca açtık. Ama bu bize yetmedi ve engelli havuzu yapmaya başladık, yaz bitmeden hizmete açmış olacağız. İlçenin üç yerine emekliler evi yapıyoruz. Emeklilerimiz burada her tür ihtiyacını karşılayacak. Bunun yanında parklarımıza da çocuklu anneler için emzirme odaları yerleştirilmeye başlandı.” ifadelerini kullandı. İlçede çeşitli sokakları konsept sokaklar olarak düşündüklerini anlatan Çetin, “Mesela Beyaz Evler’e kitap sokak oluşturulacak. Vatandaşlarımız burada ihtiyacı olan kitabı alıp okuyacak, bittikten sonra tekrar getirecek.” Dedi. Sokak hayvanlarını da unutmadıklarını anlatan Çetin, tek tip olarak tasarlanan kedi evlerinin ilçe geneline yerleştirilmeye başlandığını da belirtti. Çetin ayrıca, 70’i aşkın proje hakkında bilgi verdi.