İSTANBUL (İHA) – Çekmeköy Belediyesi’nin adının kullanılarak vatandaşa atılan SMS belediyeyi harekete geçirdi. Demokrasi nöbetine davet adı altında dini değerlerle dalga geçilerek oluşturulan mesajın içeriği görenleri hayrete düşürdü.
Çekmeköy Belediyesi, yayılan SMS ile ilgili suç duyurusunda bulunulacağını belirterek yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Halkımızın tek yürek olduğu demokrasi nöbetlerine zarar vermek amacıyla hazırlanmış ve içeriğinde yanlış ifadeler bulunan sözde SMS görseli kesinlik belediyemiz tarafından gönderilmemiştir. Hiç bir Karşılık gözetmeden, sadece vatan ve millet sevgisi ile terörist darbecilere karşı göğsünü siper eden şehitlerimize ve milletimizin manevi duygularına saygısızlık olarak addettiğimiz bu görüntüleri paylaşanlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır “ ifadesi kullanıldı.
Atılan SMS’de ise şu ifadelere yer verildi:
“Abdestini, bayrağını, misvakını, seccadeni al ve gel. Milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkmaya devam ediyoruz. Bu akşam saat 19:00-22:00 arası ulaşım ücretsiz, akşam yemeğinde patlıcan kebabı ve ayran ikramımızdan sonra kitlesel olarak Taşdelen Cebir Camii’nde tekbir çekiyoruz, dua ediyoruz.”