Çekmeköy Belediyesinde gerçekleştirilen deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı. Tatbikat öncesi konuşma yapan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Her alanda olduğu gibi bu noktada da şehrimizde bize ihtiyaç duyulan her yerde olma adına önemli bir çalışmayı gerçekleştirdik” dedi.
Çekmeköy Belediyesi personeli tarafından kurulan Çekmeköy Arama Kurtarma Ekibi (ÇEKUT) deprem tatbikatı yaptı. Belediye binasında gerçekleşen tatbikatta nefes kesen sahneler yaşandı. Çekmeköy Arama Kurtarma ekibi enkaz altında kalan bir vatandaşa nasıl müdahale edileceğini gösterdi. Araçta mahsur kalan bir vatandaş ise ekiplerin başarılı çalışmasıyla sıkıştığı yerden çıkarıldı.
Öte yandan tatbikat sonrası ekipte bulunan bir kişi, belediye binasının çatısından iple inerek gösteri yaptı. İple inen kurtarma personeli bu sırada Türk Bayrağı açınca tatbikatı izleyenlerden büyük alkış aldı. Çekmeköy Belediye Başkanı arama kurtarma eğitimlerini başarıyla bitiren ekibe katılım belgelerini takdim etti.
Tatbikat öncesi konuşan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, şunları söyledi: “Her alanda olduğu gibi bu noktada da şehrimizde bize ihtiyaç duyulan her yerde olma adına önemli bir çalışmayı gerçekleştirdik. Bu personelin tamamının Çekmeköy Belediyesinde çalışan kardeşlerimizden olması ayrı bir güzellik. Çünkü ihtiyaç olduğu zaman bir yerden gidip ekip getirmenin zorluğunu yaşamadan kendi içimizde kendi ekibimiz olması gerçekten sevindirici. Çünkü nerede bir sıkıntı varsa nerede bir acı varsa bir kaza varsa mutlaka onların yanında olmamız adına gerekli bir çalışmaydı. Bu çalışmada emeği geçen değerli müdürlerime, başkan yardımcılarıma ve kardeşlerime çok teşekkür ediyorum.”