17. yüzyılın en büyük gezginlerinden olan Evliya Çelebi’nin hayatını anlatan Çelebi müzikali, EXPO 2016 Antalya’da ilk gösterimini yaptı. Dekoru, kostümleri ve müzikleriyle büyük beğeni toplayan müzikal, haziran ayı boyunca Turkcell Büyük Amfitiyatro’da her gün 3 gösteri yapacak.
Yapımını Pera Event, Reji ve Kareografisini Beyhan Murphy, müziklerini İbrahim Özmen, kostüm tasarımını Ayşegül Alev’in yaptığı, Bedia Ceylan Güzelce tarafından yazılan Çelebi Müzikali, EXPO 2016 Antalya’da ilk gösterimini yaptı.
Turkcell Büyük Amfitiyatro’da gerçekleştirilen müzikal, seyyah Evliya Çelebi’nin gözünden İstanbul Topkapı Sarayı, Enderun ve mutfak bölümlerinde saray yaşamından kesitler sunarak başlıyor. Müzikalde ilginç kostümleriyle dikkat çeken yoğurtçular, kuyumcular, yelpazeciler ve şerbetçiler de İstanbul’da o dönemde gündelik yaşamda esnaflığın ne denli önemli bir yere sahip olduğunu anlatıyor.
Müzikalde Evliya Çelebi, Devlet’-i Aliye’nin topraklarını dolaştıkça farklı renklere ve danslara şahit oluyor. 45 dakika süren müzikal boyunca Evliya Çelebi’nin ’Seyahatname’sinden yola çıkılarak Anadolu’nun kültürel özelikleri, giyim kuşamı, yeme içme alışkanlıkları, günlük hayatı ve eğlenme şekilleri izleyenlere sunuluyor.
Anadolu’nun kültürel zenginliğini dans ve müzik eşliğinde sunan müzikal, sahne dekoru ve görsel anlatımlarıyla dikkat çekiyor. Çelebi müzikali haziran ayı boyunca her gün 11.00-14.00 ve 21.00’de Turkcell Büyük Amfitiyatroda ücretsiz olarak sahnelenecek.