GAZİANTEP (İHA) – Suriye’nin Cerablus bölgesinin terör örgütü DAEŞ’ten temizlenmesinin ardından Cerablus’a başlayan geçişler arife gününde de devam etti. Suriyeliler, bayramı aileleriyle geçirmek için Karkamış Gümrük Kapısı’na geldi.
Suriye’deki iç karışıklıktan ve terör örgütlerinden dolayı ülkelerini terk ederek Türkiye’ye sığınan Suriyeli vatandaşların Karkamış Gümrük Kapısı’ndan Cerablus’a geçişleri arife gününde de devam ediyor. Gaziantep Valiliği Göç İdaresi İl Müdürlüğü tarafından Karkamış’ta oluşturulan mobil irtibat ofisi ise, Kurban Bayramı tatili girmesine rağmen geçiş yapmak isteyen Suriye vatandaşlarının işlemini yapmaya devam ediyor. Kurban Bayramı’nı aileleriyle kendi topraklarında geçirmek isteyen yaklaşık 220 Suriyeli, Göç İdaresi İl Müdürlüğü tarafından Karkamış’ta oluşturulan mobil irtibat ofisine başvurarak Cerablus’a geçiş yaptı.
“Kardeşimin kokusu burnumda tütüyor”
Terör Örgütü DAEŞ’ten dolayı 1 yıl önce Suriye’den kaçarak Türkiye’ye sığınan 15 yaşındaki Cerabluslu Cemal Muhammed, ailesinden ve ülkesinden uzak geçen 1 yılın ardından doğup büyüdüğü topraklara tekrar dönmenin mutluluğunu yaşadı. Cemal Muhammed, “Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu’na topraklarımızı DAEŞ’ten kurtardıkları için teşekkür ederim. 1 yıl önce DAEŞ’ten kaçarak Türkiye’ye geldim. Ailem Cerablus’ta kaldı, 1 yaşında kardeşim var, kokusu burnumda tütüyor. Suriye benim doğup büyüdüğüm ülke olsa da Türkiye benim ikinci ülkem. Bu ülkeyi çok seviyorum. İnşallah bir gün tekrar buraya dönme şansım olur” diye konuştu.