Cerablus’un terör örgütü DAEŞ’ten temizlenmesinin ardından Cerablus’a başlayan geçişler hafta sonu da devam ediyor. Geçişlerin dördüncü gününde yaklaşık 200 kişinin Cerablus’a geçiş yaptığı öğrenildi.
Suriye’deki iç karışıklıktan ve terör örgütlerinden dolayı ülkelerini terk ederek Türkiye’ye sığınan Suriyeli vatandaşların geçiş işlemleri devam ediyor. Sivillerin Cerablus’a dönüşünün dördüncü gününde de Karkamış Gümrük Kapısı’nda hareketlilik yaşanıyor. Gaziantep Valiliği Göç İdaresi İl Müdürlüğü tarafından Karkamış’ta oluşturulan mobil irtibat ofisi ise araya Kurban Bayramı tatili girmesine rağmen geçiş yapmak isteyen Suriye vatandaşlarının işlemini yapmaya devam ediyor.
Her yaştan Suriyeli vatanına geri dönüyor
Fırat Kalkanı Harekatı ile Cerablus’un DAEŞ militanlarından temizlenerek güvenli hale gelmesinin ardından Kurban Bayramı’nı kendi vatanlarında geçirmek isteyen yüzlerce Suriyeli dönüş yapmak için Karkamış Sınırı Kapısı’na akın ediyor. Türkiye’de dünyaya gözlerini açan bebekler ve çocuklar ise anne babalarının yıllar önce iç karışıklıktan ve terör örgütü DAEŞ’ten dolayı terk etmek zorunda kaldığı Suriye’ye dönmek için olan bitenden habersiz şekilde bekliyorlar. Öte yandan, Cerablus’a geçişlerin dördüncü gününde ise yaklaşık 200 kişinin Karkamış Gümrük Kapısı’ndan Cerablus’a geçiş yaptığı belirtildi.
Karkamış Gümrük Kapısı’ndan Cerablus’a geçişlerin bayram boyunca devam edeceği öğrenildi.