Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı’na kadar Suriye’nin Cerablus bölgesindeki camilerin ibadete hazır hale getirileceğini söyledi.
“Fırat Kalkanı Harekatı” kapsamında DEAŞ terör örgütünden temizlenen Cerablus’taki halka insani yardım ulaştırılması amacıyla Gaziantep’te geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Kilis Valisi İsmail Çataklı, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilcisi Büyükelçi Adnan Keçeci, askeri yetkililer ve Cerablus halkının temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Vali Yerlikaya, Cerablus’taki camilerin Kurban Bayramı’na kadar hazır hale getirilmesini hedeflediklerini söyledi. Cerablus’un yeniden onarım çalışmalarının başladığını vurgulayan Yerlikaya, “Cerablus artık güvenli bir şehir hayatına kavuşuyor. Şehrin elektrik ve içme suyu ihtiyacının karşılanması, şehir içi ve Karkamış arasındaki ulaşımın iyileştirilmesi konusundaki çalışmalarımız başladı. Cadde ve sokakların güvenli şekilde ulaşıma açılması, şehrin yeniden görkemli ve yaşanabilir bir yer olması için Suriyeli kardeşlerimizle birlikte çalışıyoruz. Burada okullar ve hastanelerin fiziki durumlarının tespit ve hizmete elverişli hale getirilmesi için ilgili kurumlarımız büyük çaba gösteriyor. Kurban Bayramı’na kadar buradaki camileri de ibadete hazır hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Vali Yerlikaya, Suriye’de barınan başta DEAŞ olmak üzere bütün terör örgütlerinin Türkiye’ye yönelik tehditlerinin uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa hakkı dahilinde bertaraf edilmesi, bölgede yaşayan ihtiyaç sahiplerine insani yardım ulaştırılması, DEAŞ’la Mücadele Uluslararası Komisyonu’na destek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’nin de desteğiyle başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı’nın sürdüğünü kaydetti.
Toplantıda Cerablus’tan gelen temsilciler de, şehirde acil ihtiyaç duyulan konuları dile getirerek, yapılacak insani yardımlar için Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletine şükran duygularını ifade etti.