ADIYAMAN (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Kendi silahımızı yapamadığımız için Rusların bir ucu Yeşilköy'e bir ucu Erzurum’a dayanmıştı ama şimdi Türkiye dünyaya savunma silahı satıyor. Türkiye tank yapar hale geldi, Türkiye Erdoğan adı altında helikopter yapıyor. Bunlar gayretlerinizle emeğinizle oldu, emekleriniz zayi olmadı" dedi.

Bazı temaslarda bulunmak üzere kente gelen Güllüce, partisinin il teşkilatını ziyaretinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı ve kendisinin bakan olmasını vatandaşlara borçlu olduklarını söyledi.

Bir dönem bazı kesimlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan için "muhtar bile olamazlar" dediğini belirten Güllüce, "Muhtar bile olamaz denilen şahıs, kişi genel başkan oldu, cumhurbaşkanı oldu" ifadelerini kullandı.

Tuzla Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde 2001 ekonomik krizi nedeniyle birçok fabrikanın kapandığını anımsatan Güllüce, binlerce işçinin işsiz kaldığını ifade etti.

Ekonomik krizden sonra kıdem tazminatı alamayan işçilerin elektriklerinin kesildiğini aktaran Güllüce, şöyle devam etti:

"Suları kesilmeye başladı evlerin, bakkallar ekmek veremez oldu bu evlere. Onlarca kadıncağız karşıma gelir 'açım' derdi. Milattan önceyi anlatmıyorum, 2001'i anlatıyorum. AK Parti yok. Böyle bir Türkiye vardı. 1999 depreminde toplanan paralarla memurların maaşları ödendi. Eğer böyle devam edilseydi memurlara da maaşları verilmeyecekti. Derken bir güneş doğdu, AK Parti... Sizler emeklerinizle icabında azar işiterek, koşturarak, gecenizi gündüzünüze katarak AK Parti’yi iktidar ettiniz. Bugün dünyanın en güçlü ekonomilerinden birisiyiz. Dünyanın en itibarlı ülkelerinden biriyiz"

- Savunma sanayi

Anadolu'nun 150 yıl boyunca kendi savunma sanayisini kuramadığını ifade eden Güllüce, Anadolu'nun bu nedenle büyük acı çektiğini belirtti.

1940'lardaki hükümetin altın karşılığında silah istediğini kaydeden Güllüce, şöyle konuştu: 

"O dönemde savaş var, trenlere ne kadar altınımız varsa doldurmuşlar 'bize silah verin' demişler ama kimse silah vermemiş, sipariş verdiğimiz gemilere bile el koymuşlar. Biz 150 yıldır kendi silahlarını yapamayan ve bunun da acısını çok çekmiş bir milletin çocuklarıyız. Kendi silahımızı yapamadığımız için Rusların bir ucu Yeşilköy'e bir ucu Erzurum’a dayanmıştı ama şimdi Türkiye dünyaya savunma silahı satıyor. Türkiye tank yapar hale geldi, Türkiye Erdoğan adı altında helikopter yapıyor. Bunlar gayretlerinizle emeğinizle oldu, emekleriniz zayi olmadı."