Çevre ve Şehircilik Bakanlığının başlatmış olduğu "Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması"na üniversiteli öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Geçen yıl 330 projenin katıldığı yarışmada, bu yıl 500 proje yarışacak.

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığının üniversiteler arasında çevre farkındalığı oluşturmak amacıyla geçen yıl başlattığı yarışmanın bu yıl ikincisi düzenlenecek. 27 Ocak’ta başvuruları başlayan "Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması"nın başvuruları ise sona erdi. Üniversite öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği yarışmaya yapılan başvuru sayısı 500’e ulaştı.

Projeler 8 Nisan’da değerlendirilecek

Söz konusu yarışmada, 9 kişinin yer aldığı jüri heyeti 8 Nisan’da projeleri değerlendirecek. Dereceye giren projelere 6 Mayıs’ta Ankara’da düzenlenecek törende, ödülleri takdim edilecek. Bakanlığın geleneksel hale getirdiği yarışma kapsamında dereceye giren üniversiteli öğrenciler 150 bin lira ödül almaya hak kazanacak.

Yarışma hakkında değerlendirmede bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bakanlık olarak üniversiteler ile ilgili bu çalışmaları arttıracaklarını ve diğer alanlarda da bu tip projeleri en kısa sürede hayata geçireceklerini kaydetti.