Bursa’nın İnegöl ilçesinde ailesiyle yaşayan 21 yaşındaki Emre Şahin’in babası Cemal Şahin, akıl hastası olan oğlunun bir an önce tedaviye alınması için yetkililerden yardım bekliyor. Evdeki eşyaları kırıp döken, balkondan aşağıya atan çocuğunun devlet kontrolüne geçmesi için baba Şahin, savcılığa şikayette bulundu.
21 yaşındaki oğlu Emre Şahin’in 7 yaşında geçirdiği nöbet sonucunda akıl rahatsızlığı başta olmak üzere birçok hastalığa kapıldığını ifade eden baba Cemal Şahin, “Bütün hastanelere götürdük. Ömür boyu sürecek hastalık dediler. İşitme engeli, epilepsi hastalığı ve akıl rahatsızlığı var. İlaçlar verildi. 5-6 sene zorlukla baktık. Biz bakım ücretini almak yerine devletten yardım alarak özel bakım rehabilitasyon merkezine yatırıldı. Bursa’daki merkez bakamadı İnegöl’e gönderdi. İnegöl’deki özel bakım merkezi de bakamayınca ‘gel çocuğunu al’ dediler. Ben alamam zarar veriyor bize dediğimde gelip çocuğu kapıya atıp gittiler” dedi.
"Kırıp döküyor"
Son üç aydan bu yana akıl rahatsızlığı olan çocuğunun evdeki her şeyi kırıp döktüğünü, televizyonu balkondan aşağıya attığını ifade eden gözü yaşlı baba Şahin, “Gücüm yetmiyor çocuğuma” diye konuştu.
"Ben iki ay değil iki saat çocuğumu kontrol edemiyorum"
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na konuyu ilettiğini aktaran baba Şahin, “Bakanlığı aradım. Bakanlık geri dönüş yaptı. Fethiye’deki bakım merkezine götürüleceğini söylediler. Ama merkezin inşaat halinde olduğunu birkaç aya açılacağını söylediler. Ben iki ay değil ben bu çocuğu iki saat idare edemiyorum. İkiz çocuklarımdan biri emre diğeri de Yunus. Diğer ikiz sağlıklı askerden izne geldi, evde duramadı, kaçtı. Kimse eve gelmiyor” ifadelerini kullandı.
Savcılığa şikayette bulundu
Çocuğunun bir an evvel devlet kontrolüne geçmesi için savcılığa şikayette bulunduğunu belirten baba Şahin, “Savcılığa dilekçe verdim. Savcılık takipsizlik kararı verdi. Kaymakamlık devreye girdi, hastaneye yatırıldı. 19 gün tedavi gördü, iyi oldu denip eve gönderildi ama evdeki eşyalara ve bana zarar verdi. Ruh ve sinir hastalıkları hastanesine de yatırıldı. Ertesi günü beni arayıp ‘Gel çocuğunu al’ dediler” şeklinde konuştu.
"Metrodakileri darp etti"
Çocuğunu hastaneden çıkarıp metro ile kısa bir yolculuk yaptıklarını anlatan Şahin, “Metroya bindirdim, gidene kadar metrodaki vatandaşların hepsine saldırdı, haşat etti. Eve zorla getirdim. Fethiye’deki merkez açılana kadar çocuğumun bir merkezde yatırılmasını istiyorum” dedi.
"10 aydır işe gidemiyorum"
Çocuğunun rahatsızlığı ve evden kaçıp etrafa zarar vermesini engellemek için işe gidemediğini söyleyen Şahin, “10 aydan bu yana işe gidemiyorum. İnşaatlarda çalışıyordum. Artık gidemiyorum” diye konuştu.
"Bağlayıp rahat etmeye çalışıyorum"
Çocuğunun rahat durması için ellerini ve ayaklarını zaman zaman bağlamak durumunda kaldığını aktaran Şahin, “Çok zarar veriyor etrafa. Ben de zorlukla ayaklarından ve ellerinden bağlayarak durdurmaya çalışıyorum. Ama bazen bağlayamıyorum. Koluma zarar verdi. Kolumu oynatamıyorum. Ben devletten para istemiyorum. Çocuğumu bakım merkezine alsınlar” dedi.