Türkiye’nin önde gelen komedyenlerinden Ceyhun Yılmaz, sosyal medyanın etkin kullanımı için Fatih Belediyesi sponsorluğunda düzenlenen “Sosyal Medya Nasıl Kullanılmaz” konulu söyleşide lise öğrencileriyle bir araya geldi.
Komedyen, oyuncu, radyo ve televizyon yapımcı ve sunucusu Ceyhun Yılmaz, Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi’nde, lise öğrencileriyle bir araya geldi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide Yılmaz, “Sosyal Medya Nasıl Kullanılmaz” konusu altında sosyal medyanın yanlış kullanımından doğabilecek zararları ve etkili kullanma yöntemleri hakkında konuştu.
SOSYAL MEDYADA EN ÇOK “NEFRET EDİYORUM” YAZILIYOR
Fatih Belediyesi tarafından organize edilen ve 40’ncısı düzenlenen “Sosyal Medya Nasıl Kullanılmaz” söyleşisine Bakırköy Kaymakamı Adem Öztürk, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın da katıldı. Söyleşisinde sosyal medyanın hızlıca yaygınlaştığı Türkiye için yapılan sosyolojik araştırmalara da yer veren Ceyhun Yılmaz, sosyal medyada en çok kullanılan kelimelerin “nefret ediyorum” olduğunu açıkladı.
“KORUMA-KULLANMA DENGESİNİ SAĞLAMALIYIZ”
Söyleşide günün anısına Bakırköy Kaymakamı Adem Öztürk tarafından Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’e çiçek verildi. Mustafa Demir daha sonra sosyal medya ile ilgili düşüncelerini öğrencilerle paylaştı. Sosyal medyanın son derece önemli olduğuna vurgu yapan Demir, çok yaygın hale gelen platformun dikkat edilmesi gereken yönlerinden de bahsetti.
Mustafa Demir konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Son derece önemli şüphesiz teknoloji, bilgiye ulaşmak, durumun paylaşılması. Çok yaygın ve önemli bir hale geldi. Faydaları var ama teknoloji bağımlılığı gibi zararları da var. Sosyal medya diyoruz ama bence en büyük komplikasyonu insanları aynı zamanda asosyal de" yapıyor. Buna koruma-kullanma dengesi diyoruz biz. Sosyal medyayı kullanma ve kendimizi koruma dengesini de gerçekten iyi ayarlamamız gerekiyor”.
“SOSYAL MEDYA İÇİN KILAVUZ ÇIKARILAMAZ”
Sosyal medya seminerlerini farklı bir konuda ele alan Yılmaz, “Sosyal medya kullanılma kılavuzu çıkarılacak kadar basit bir alan değil. Çok çetrefilli ve komplike bir alan. Ayrıca insanların kendi kullanım şekillerini özgürce belirleme hakları var. Ben kimseye kullanımla ilgili bir kılavuz çıkarmadım. Ben sadece nasıl kullanılmaz kısmını anlattım. Gençlere anlatıyoruz, şirketlere, halklara anlatıyoruz. Buradaki program sezon finaliydi” dedi.
Sosyal medyanın kullanımı ile ilgili söyleşide öğrencilerle bir araya gelmenin ayrı bir önemi olduğuna dikkat çeken Ceyhun Yılmaz, öğrencilere sosyal medyanın doğru anlatılması durumunda iyi bir hayat yaşayabileceklerini söyledi. Yılmaz konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Fatih Belediyesi’nin önce kendi ilçesindeki okullarına daha sonra Marmara Bölgesi’ndeki okullara bir ikramıydı. Öğrencilere anlatmak benim çok daha kıymetli. Çünkü onlar yaş, ağaçlar yaşken eğilir. Onlara anlattığımızı bir öğreti olarak algılarlarsa daha iyi bir hayat süreceklerini düşünüyorum. Öğrenciler çok önemli çünkü biliyorsunuz sahne sanatlarıyla ilgili sanat dünyasında kim meşhursa ona öğrenciler karar verir.”
Seminerin ardından lise öğrencileri Komedyen Ceyhun Yılmaz ile fotoğraf çektirebilmek için sıraya girdi.