Gaziantep Ceza İnfaz Kurumlarından, koşullu salıverilmesine iki yıl veya daha az süre kalan iyi halli hükümlülerin denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak tahliyesine devam ediliyor.

671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'a eklenen geçici madde uyarınca Gaziantep Ceza İnfaz Kurumlarından tahliye edilen hükümlüler, özgürlüklerine kavuşmanın sevincini yaşadı.

Mutluluklarını dışarıda bekleyen aileleriyle paylaşan hükümlüler, tahliye edilmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Oğluyla tahliye edilen Ahmet Karakurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'nün kurbanı olduğunu ifade ederek, "Şu an tutuklu olan hakim ve savcıların yüzünden boş yere çocuğumla beraber yattık. Onlara hakkımı helal etmiyorum. Bu dünyada bedelini ödüyorlar, inşallah ahirette de öderler. Hiç suçumuz olmadığı halde boşu boşuna 3 yıl, 4 ay yattık." dedi.

Oğlunun tahliye olmasını bekleyen Zekeriya Aslan ise hükümet yetkililerine teşekkür ederek, "Adalet Bakanı Bekir Bozdağ milleti sevindirdi, Allah da onu sevindirsin. 15 Temmuz olmasaydı daha iyi olacaktı ama böyle olması da iyi oldu. Hiç olmazsa herkesin ne olduğu belli oldu. Eskiden 'nerede paralelci var' diye düşünüp dururken şimdi herkes ortaya çıkmış oldu. Bu sayede bir temizlik başladı. Ülkenin geleceği çok parlak. Allah Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a uzun ömür versin." diye konuştu.

Şu ana kadar yaklaşık 50 kişinin tahliye olduğu belirtilirken tahliyelerin ilerleyen saatlerde devam edeceği öğrenildi. Hükümlü aileleri, cezaevi önündeki bekleyişlerini sürdürüyor.