Morient Uluslararası Fuarcılık Anadolu Ziyaretçi Koordinatörü Eser Mutlu bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında, Gaziantep'in ticari alandaki önemini anlattı.

Çin Homelife Türkiye fuarı kapsamında düzenlenen Anadolu Alım Heyeti ve Çin gezisi programının anlatıldığı toplantıda Gaziantep'teki iş adamları Çin'e davet edildi.

Türkiye'nin çeşitli illerinde tanıtım toplantıları düzenlediklerini ifade eden Mutlu, toplantılarla turizme de katkı sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

Türkiye ve Çin arasında bir köprü görevi gördüklerini dile getiren Mutlu, "Kurduğumuz bağlantılar sayesinde Çin'in iş dünyasından insanlar da Türkiye'ye gelecek. Buraları tanıma fırsatı olacak. Bu da ülkemizin ticaretine, turizmine katkı sağlayacak." dedi.

2-4 Haziran tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek Çin fuarında 800 Çinli firmanın 50 binin üzerinde ürününün Türkiye'ye geleceğini belirten Mutlu, fuarın Uzakdoğu potansiyelinden faydalanmak isteyen girişimciler için kaçırılmayacak bir fırsat olduğunu ifade etti.

Mutlu, şöyle konuştu:

"2016 da başlatılan GoChine Projesi ile de yatırımcı ve Çin'e ticaret yapmak isteyen potansiyel ihracatçılar Çin'e gidiyor. Çin ile ticaret yapmak isteyip de nasıl yapacaklarını bilmedikleri için arka planda kalmayı tercih eden firmalara, iş kapılarını güvenli şekilde açmak için Meorient Uluslararası fuarcılık şirketi tarafından geliştirilmiş yeni bir organizasyondur. Bu yıl ilki düzenlenecek proje içerisinde Türkiye, Güney Afrika, Polanya, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Hindistan, Kazakistan ve Brezilya'nın bulunduğu 9 ülkenin Çin ile iş yapmak isteyen alım heyetleri temaslarda bulunacak. İşleyiş sürecinde organizatör firma Morient güvencesi ve desteğiyle hareket edecek. Sinerji Uluslararası fuarcılık da Türkiye'deki firmaların ve yatırımcıların Morient firması ve Çinli üreticilerle buluşturma konusunda aracılık yapmaktadır."