MALATYA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve bazı milletvekilleri, Darende ilçesinde tarihi ve turistik mekanları gezdi.

Ağbaba ve milletvekilleri Zeynep Altınok, Ali Seker, Eren Erdem, Bülent Öz, Zülfikar İnönü Tümer ve Mehmet Gökdağ, Erzincan'ın Başbağlar köyünde düzenlenen anma törenine katıldıktan sonra Ankara’ya dönerken Darende’de Somuncu Baba Külliyesi’ni ziyaret etti.

Somuncu Baba Türbesi’nde dua edip Özel Somuncu Baba Tanıtım Merkezi Müzesi’ni ve Tohma Kanyon’nu gezen CHP heyeti, daha sonra Kudret Havuzu'nda bir süre dinlenerek serinlemek için havuza girdi.

Ağbaba, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Darende manevi ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini bekleyen bir cennet. Darende, özellikle bulunduğumuz Kudret Havuzu sadece Malatya için değil bölge için çok önemli, doğal ve müthiş bir havuz" diye konuştu.

 Milletvekili arkadaşlarıyla Ankara’ya giderken, Türkiye’nin önemli inanç merkezlerinden biri olan ve yüz binlerce insanın akın ettiği Somuncu Baba Külliyesi’ni ziyaret ettiklerini ifade eden Ağbaba, burada dualarını edip, arkadaşları ile birlikte Somuncu Baba ve caminin mimarisi hakkında yetkililerden bilgi aldıklarını belirtti.

Her geldiklerinde değişen ve güzelleşen külliyenin gerçekten etkileyici olduğunu anlatan Ağbaba, şunları kaydetti:

"Özel Somuncu Baba Tanıtım Merkezi Müzesi’ni gezerken, Darende ziyaretlerimde çekilmiş çeşitli fotoğraflarımın asılı olduğunu görmek beni ayrıca mutlu etti. Milletvekili arkadaşlarımızın, daha önce dünyanın hiçbir yerinde görmedikleri, bir doğa harikası olan Kudret Havuzu’nu görmelerini istedim. Arkadaşlarımız su ve havuzun güzelliğine dayanamayıp israr edince, hep beraber havuza girdik. İyi ki de girmişiz, bütün Malatyalılara tavsiye etmek istiyorum, mutlaka gelip görsünler. Hakikaten çok büyük emekler verilerek böylesine güzel bir tesis hizmete sunulmuş. Darendemizde Türkiye’nin en temiz ve doğal yüzme merkezinin bulunması hepimiz için önemli bir şans. Bildiğim kadarıyla Malatya’da böyle bir havuz yok. Tohma Kanyonu içerisinde, kayaların arasında 22 derece tamamen doğal kaynak suyunun doldurup boşalttığı havuzlarda, yazın sıcaklarında herkesin havuza girmesini tavsiye ediyorum."