CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir ve CHP Ortaca İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya, Ortaca’da su baskını yaşanan mahalleyi ziyaret etti.

Şiddetli yağış sonucu Karaburun Mahallesindeki narenciye bahçeleri ve seraların su altında kalmasının ardından olayı duyan CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir ile Ortaca İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya, belediye yetkilileri ve mahalle muhtarı Mehmet Oran ile birlikte bölgede incelemelerde bulundu.

Belediye yetkilileri, sorunun Karaburun Mahallesi ile Sanayi Sitesinin atık sularının aynı kanaldan akmasından kaynaklandığını ve yaşanan olumsuzluğu gidermek için gerekli çalışmaların başlatıldığını bildirdi.

Üreticilerin uğradığı zarardan üzüntü duyduklarını belirten CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, “yaptığımız incelemeler sonucu Karaburun Mahallesi ile Sanayi sitesinin sularını taşıyan kanalın yetmediğini görüyoruz. İlçe başkanımız ve muhtarımız ile birlikte gelerek vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunduk. Belediyeden ekiplerimizde burada, planlama yapılarak bu sorunun çözüleceğini belirttiler. Gerekli tedbirlerin alındığını gördük. Bol yağış alınca seviniyoruz ama bazen böyle sıkıntılar oluyor” diye konuştu.

- “Problem en kısa sürede çözülecek”

Su baskını nedeni ile zarara uğrayan tüm çiftçilere geçmiş olsun temennisinde bulunan CHP Ortaca İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya ise sorunun çözümü için gerekli çalışmaların Büyükşehir ve Ortaca Belediyesinin desteğiyle yapılacağını söyledi.

İlçenin her geçen gün büyüdüğüne ve sanayi sitesinin kapasitesinin arttığına değinen Sertkaya, şunları kaydetti; “Bunun yanı sıra Karaburun Mahallesinde örtü altı üreticiliği yapan vatandaşlarımız artıyor. Maalesef arıklarımız da artık bu kapasiteyi karşılayamaz oldu. Özellikle çok yağışlı havalarda hem sanayinin hem Karaburun Mahallesinin giderini karşılayamaz oldu. Çok şiddetli yağmur yağdı. Bazı seralarımıza sular girdi. Bu sorunu yerinde gördük. Sorunu Büyükşehir ve Ortaca Belediyesinin yardımı ile çözeceğimize inanıyorum. Sanayinin atık suyunu ayrı bir kanaldan, Karaburun Mahallesinin atığını ayrı bir kanaldan vererek durumun çözüme kavuşturulacağını düşünüyorum. Bu problemi kökünden söküp hem seracılarımızı hem de sanayi esnafımızı yağmur sularının oluşturduğu selden kurtaracağız.”