CHP İş Dünyası Grubu, Hatay'ın İskenderun ilçesinde, iş adamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle görüştü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, beraberindeki heyetle İskenderun Organize Sanayi Bölgesi ziyaretinde yaptığı konuşmada, Gaziantep'ten başladıkları ve İskenderun'da sonlandırdıkları gezilerin ardından genel bir ekonomik değerlendirme yapacaklarını söyledi. 

Suriye ve Irak'ta yaşananların bölge şehirlerine etkisiyle ilgili rapor hazırlayacaklarını ifade eden Öztrak, CHP olarak taşın altına elini sokan, yürekten istihdam yaratan iş adamlarının hep yanında olacaklarını kaydetti.

İş aleminin sorunlarını çözmek için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Öztrak, "Şuna inanıyoruz Türkiye'nin büyümesi ancak sanayi öncülüğünde olur. Sanayinin öncülüğünü kaybettikten sonra biliyorsunuz 2000'li yıllarda biz dünyanın en büyük 15 sanayi ülkesinden biriydik. Bugün artık bu ligden tamamen düştük. Yeniden bu lige girmek zorundayız. Bunun için de rekabet gücümüzü arttırmak zorundayız. Acımasız büyüme stratejisini değiştirip, kucaklayan bir büyüme stratejisine geçmeliyiz" diye konuştu.

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tosyalı ise gerçekleştirilen ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getirerek, 108 hektar alan üzerine kurulmuş 44 firmayla faaliyet gösterdiklerini belirtti.

Öztrak ve beraberindeki heyet, ardından İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası'nı (İTSO) ziyaret etti. Burada iş adamlarıyla bir araya gelen Öztrak, Suriye'deki olayların Hatay'a etkisiyle ilgili bilgi verdi.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz da ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Öztrak'a plaket verdi.