CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Hollanda'nın skandal tavrına ilişkin, "Yapılan en büyük kötülüktür. Bizim bakanımıza, seçilmiş milletvekilimize yurt dışında yapılmış olan bir hakarettir." dedi.

Köse, partisinin Tokat il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, bugüne kadar 40 ili ziyaret ettiklerini söyledi.

Halk oylamasının gerekli olmayan bir zamanda yapıldığını öne süren Köse, "Ülkemiz referanduma doğru sürükleniyor. Bu sistem halkın bir talebi olarak ortaya ya da bizim talebimiz olarak ortaya çıkmadı. Bu referandumun hiç de gerekli olmadığını düşünüyorum. Hayır cephesinde olan yoldaşlarımıza ve bize ciddi baskılar var. Bu kampanyayı daha eşit şartlarda götürelim ama maalesef zor. Eşit şartlarda yarışmıyoruz." diye konuştu.

Hollanda'nın skandal tavrını eleştiren Köse, şunları kaydetti:

"Yapılan en büyük kötülüktür. Bizim bakanımıza, seçilmiş milletvekilimize yurt dışında yapılmış olan bir hakarettir. Öncelikle bunu kabul edelim ama keşke bu hale gelmeseydi. Keşke bu iletişim ile halledilebilseydi çünkü bizim aldığımız duyumlara göre teklif gidiyor. Karşı taraftaki devletin 'Hayır biz şu anda uygun değiliz. Bizim bir seçimimiz var. Ondan sonra gelin' dendiğini biliyoruz. Keşke o zaman gidilseydi. Bu ülkenin dış ülkelerde itibarını zayıflatmıştır. Buna da hiç kimsenin hakkı olmadığını düşünüyorum."

Köse, olaylardan sonra programlarını iptal ettiklerini anımsatarak, Türkiye'nin hiçbir ülke karşısında eğilmesine, hor görülmesine, bu duruma düşürülmesine rıza gösteremeyeceklerini vurguladı.