Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)’nin Kahramanmaraş’ta 2’nci sıradan milletvekili adayı gösterdiği Nilden Bayazıt Postalcı, Meclis'e girmesi durumunda önceliğinin kadın ve çocuk hakları üzerinde çalışmalar yapmak olduğunu söyledi.

7 Haziran seçimlerinde partisinin iktidar olması için mahalle ziyaretlerini aralıksız sürdüren Postalcı, iktidar partisinin son dönmede mezhepsel ayrışmalar üzerinden siyaset yaptığını, bu ayrışmaların Kahramanmaraş’ta yoğun olarak hissedildiğini ifade etti. CHP’nin bölgede uzun dönemler 6-7 milletvekilli çıkarttığını hatırlatan Postalcı, "CHP olarak üzerinde ısrarla durduğumuz iktidar partisinin son dönemde yoğunlaştırdığı mezhepsel bölünmeler, etnik kimlik ayrışmaları Kahramanmaraş’ta oldukça yoğun hissediliyor. Muhafazakar olarak bilinen Kahramanmaraş’ta bile yaratılan bu ayrıştırma atmosferine duyulan tepkiyi hissedebiliyorsunuz. Benim temel amacım da bu gergin siyasi atmosfere bir kadın gözüyle müdahale etmek ve burayı tekrar CHP’nin kalesi yapmak." dedi.

'KADINLARIN PARLAMENTODA OLMASI BARIŞ VE KARDEŞLİK ORTAMINI ARTIRIR'

Türkiye’de kadınlara yönelik şiddet olaylarında ciddi artış yaşandığını dile getiren Postalcı, parlamentodaki kadın milletvekili sayısı artışının ülkenin barış ve kardeşlik ortamına katkı sağlayacağını söyledi.

Son 7 yılda şiddet sonucu öldürülen kadın sayısında yüzde bin 400 artış yaşandığını kaydeden Postalcı şöyle konuştu: "Bu ülkede çözülmesi gereken çok önemli kadın sorunları var. Son yedi yılda şiddet sonucu öldürülen kadın sayısındaki artış yüzde bin 400. Bu kadınlar herhangi bir şekilde eşleri veya aile bireyleri tarafından öldürülüyor. Bunun yanı sıra kadının iş gücüne katılımı konusunda da ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Farklı ülkeler üzerinde yaptığım çalışmalarda gördüm ki kadın siyasetçinin fazla olduğu bölgelerde kadının özgürleşmesi söz konusu olabiliyor. Kahramanmaraş, kadının özellikle toplumsal alanda olmadığı bir bölge, bunu değiştirmek için çalışacağım. Kadınların parlamentoda olması barış ve kardeşlik ortamını artırır. Nefret söyleminin yerini barış söyleminin almasını sağlar. Toplumun temeli çocuk ve aile. Ben de çalışmalarımı bu yönde sürdüreceğim."