CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP iktidarında devlet nasıl yönetilir kursu açacağım. Kul hakkı nasıl yenmez, her kuruşun hesabı nasıl verilir onlara öğreteceğim" dedi. 

 Kılıçdaroğlu, Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitingdeki konuşmasına, kendisini dinlemeye gelen vatandaşlardan geçen seçimlerde CHP'ye oy vermeyen bir kişiyi CHP'ye oy vermeye ikna edeceklerine dair söz alarak başladı. 

Tüm garibanların, ezilenlerin, işçinin, emeklinin, çiftçinin, memurun, esnafın haklarını sonuna kadar savunacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin Ortadoğu bataklığına çekilmek istendiğini savundu. 

Kılıçdaroğlu, CHP olarak Türkiye'nin komşularıyla kavga etmesini istemediklerini dile getirerek, "Dedik ki Ortadoğu'da barış olsun, Müslüman kanı akmasın. Mübarek bir gündeyiz. Ama içimizi kanatan bir şey var. Müslüman coğrafyasında kan akıyor. Birisi saldırıyor Allah Allah diyor. Diğeri saldırıyor Allah Allah diye. Böyle bir tabloyu kabul etmiyoruz. Kendi ülkemizde de barış, Ortadoğu'da da dünyada da barış istiyoruz" dedi.

Yanlış dış politika sonucu 2 milyon Suriyelinin Türkiye'ye geldiğini iddia ederek, bunların bir kısmının dilencilik yaptığını, bir kısmını durumunun iyi olduğunu bir kısmının da kamplarda yaşadığını anlatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"CHP iktidarında Ortadoğu'da barışı sağlayacağız. Bütün Suriyeli kardeşlerimizi kendi ülkelerine geri göndereceğiz. Eğer Ortadoğu'da barış isteniyorsa, eğer 2 milyon Suriyeli kardeşimiz kendi ülkelerine huzur içerisinde döneceklerse, eğer Gaziantepli sanayici Ortadoğu'ya ihracat yapacaksa, kamyon ve tır şoförleri harcadıkları emeğin karşılığını alacaklarsa yer belli. Adres belli, Mustafa Kemal'in partisi 6 ok diyecekler. Kendi ülkemizde barış, huzur içinde yaşamak istiyoruz. Başka ülkenin iç işlerine karışmak istemiyoruz. Türkiye'nin bugüne kadar temel bir özelliği vardı. Ortadoğu'da bir sorun çıkar, sorunun çözümü için başvurulan adres Türkiye olurdu. Türkiye bir anlamda Ortadoğu'daki barışın, huzurun garantörü bir ülkeydi. Ama bugün Türkiye o ülkelerde sevilmeyen, dışlanan bir ülke. 4 büyük başkentte Türkiye'nin büyükelçisi yok. Tır şoförlerimiz mal götüremiyor, ihracatçımız malını satamıyor. En son Mısır Ro-Ro seferlerini iptal etti. Buradan kamyon şöforü dostlarıma sesleniyorum. Sen helal ekmek yemek istiyorsan, alın terinin karşılığını almak istiyorsan, seni baskı altında tutan bu hükümetten, onlardan kurtulacaksın. Kurtulmanın yolu 7 Haziran'da sandığa gidip CHP'ye evet diyeceksin."

Kılıçdaroğlu, CHP'nin kul hakkı yemediğini ve yedirmeyeceğini dile getirerek CHP iktidarında Türkiye'de hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceğini vurguladı. 

21. yüzyılda 17 milyon yoksulun Türkiye'ye yakışmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin kaderini değiştireceğiz. Herkesin huzur içinde yaşadığı bir Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz. Bunun için aile sigortasını getireceğiz. Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak. Hiçbir aile 4. yılın sonunda 'ben yoksulum' demeyecek" diye konuştu. 

Seçim vaatlerini anlatan Kılıçdaroğlu, yandaşların 3 milyar vergi borcunun silindiğini iddia ederek şöyle devam etti:

"Onlara para var da emekliye gelince mi para yok. Çocuklarının yatak odalarında dolarları, avroları istiflerken onlara gelince para var da emekliye mi yok. 11 milyon emekliye sesleniyorum, açık ve net söylüyorum; senin hakkını meydanlarda, caddelerde, grup toplantılarında, TBMM kürsüsünde benim dışımda savunan ikinci bir lider yoktur. Sen vefalısın. Bizim de sana karşı vefa duygumuz var. O zaman 11 milyon emekliden bir fire bile beklemiyorum. 11 milyon emeklinin oyunu istiyorum. Sana hizmet edeceğim. Sana daha iyi bir hayat tarzı sunacağım. Bize her türlü eleştiriyi yapabilirler ama biz kul hakkını yemeyiz. Kul hakkına saygılıyız. Hiçbir zaman, hiçbir yerde ve ortamda kul hakkı yiyenlere saygı duymadım, duymayacağım da. Amacım herkes kazansın, hortumcular kaybetsin. Herkes kazansın kul hakkı yiyenler kaybetsin. CHP iktidarında devlet nasıl yönetilir kursu açacağım. Kul hakkı nasıl yenmez, her kuruşun hesabı nasıl verilir onlara öğreteceğim." 

Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi dünyanın en güzel ülkesi yapacaklarını, işsizlikle mücadele edeceklerini, Türkiye'nin dış politikasını değiştireceklerini bildirdi.

Hollanda'nın Konya'nın yüz ölçümünden küçük olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "Yıllık tarım ürün ihracatı 120 milyar dolar. Hollanda'dan neyimiz eksik? Toprak, insan, güneş ve suyumuz daha fazla. Çalışkan insanımız var. Emeğimiz, bereketli topraklarımız var. Eksik olan şey, eksik olan namuslu, dürüst, halkı düşünen siyaset" dedi. 

Kılıçdaroğlu, ecdadın bugüne güzel bir Türkiye bıraktığına, haklarının henüz ödenmediğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Biz de açlığı, yoksulluğu, işsizliği olmayan onurlu, güzel bir Türkiye'yi torunlarımıza devretmek zorundayız. Onlara güzel ve onurlu bir Türkiye vereceğiz. Göklerde onurla dalgalanan bayrağın hakkını vereceğiz. Bunun sözünü veriyoruz. Size şu sözü veriyorum; kaynak nerede diye soranlara söylüyorum. Benim çocuklarımın odalarında boy boy kasalar olmayacaktır. Bakanlarım birilerinin önüne yatmayacaktır. Biz bu ülke, insanımız, çoluk çocuğumuz için çalışacağız. CHP iktidarında bu ülkeye birinci sınıf demokrasiyi getireceğim. Batıda, uygar ülkelerde ne varsa, o demokrasiyi getireceğim. Hiç kimsenin etnik kimliği, dini, yaşam tarzı üzerinden siyaset yapmayacağım ve yaptırmayacağım. Çünkü benim için insan Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır ve benim başımın üstünde yeri vardır."

Konuşmanın ardından Kılıçdaroğlu, partisinin Gaziantep milletvekili adaylarını tanıttı.