Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Murat Emir, Cumhuriyet gazetesinin yönetici ve yazarlarının tutuklanmasına, Cumhuriyet gazetesi dağıtarak tepki gösterdi.
CHP’li Murat Emir, AK Parti Genel Merkezi binasının önünde yaptığı basın açıklamasında, Cumhuriyet gazetesine yönelik bir saldırı girişimi olduğunu öne sürdü. Basit bir hukuk mahkemesinde görülmesi gereken bir davanın genişletildiğini savunan Emir, ilgisiz yazarlar ve karikatüristlerin tutuklandığını söyledi. Türkiye’deki tutuklu gazeteci sayısının çok fazla arttığını ve bundan dolayı rahatsızlık duyduklarını anlatan Emir, “Bu anlamda da Cumhuriyet’e katkı vermek istiyoruz. Cumhuriyet’e destek vermenin aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ne de destek vermek olduğuna inanıyoruz. Gazetecilerin varsa suçları hiç olmazsa tutuksuz yargılanması gerektiğini söylüyoruz” dedi.
Hukuk düzeninde tutuklamaların bir istisna olduğunu ifade eden Emir, mecbur kalınmadıkça tutuklanmaların yapılmaması gerektiğini dile getirdi. Mahkemelerin kararını meşru bulmadıklarını vurgulayan Emir, “Cumhuriyet gazetesine destek vermek adına bir kampanya başlattık. Dün Kızılay’da Cumhuriyet gazetesini dağıttık, bugün AK Parti Genel Merkezi önünde dağıtacağız. Yarın da Ankara’nın başka bir yerinde dağıtacağız. Buradaki amacımız hem Cumhuriyet gazetesine destek vermek hem de Cumhuriyet gazetesi üzerinden basın özgürlüğüne yapılan saldırılara karşı toplumsal duyarlılığı arttırmaktır” ifadelerini kullandı.
Emir, basın açıklamasının ardından AK Parti Genel Merkezi binasının çevresindeki esnaf ve vatandaşlara Cumhuriyet gazetesi dağıttı.