Cumhuriyet gazetesi yöneticilerine yönelik soruşturma yapılması üzerine CHP’liler Cumhuriyet Gazetesi Ankara büro önünde okurlarla birlikte gözaltıları protesto etti.
Cumhuriyet Gazetesi Ankara Bürosu önünde CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, soruşturmayla ilgili basın açıklaması yaptı. Adnan Keskin, baskıların 93 yıldır Türkiye’nin demokratik ve özgürlükçü bir cumhuriyet olması için yayın yapan Cumhuriyet gazetesine yöneldiğini öne sürerek, "Cumhuriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni ve yazarları hakkında gözaltı kararları çıkartılmış, gazeteye polis baskını yapılmış, yazar ve yöneticilerin evleri aranmıştır. Gözaltı ve baskınlara yönelik yapılan açıklamaya göre Cumhuriyet gazetesi hem PKK’nın hem de FETÖ terör örgütüyle ilişkilendirilmek istenmektedir. Yıllardır PKK’ya karşı Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını laik düzenin tarafını tutan PKK, FETÖ’yü kıyasıya eleştiren yazarlar ve Cumhuriyet gazetesine yapılan suçlamaların hiçbir ciddiyeti yoktur” ifadesini kullandı.
Halkevleri, Fikir Kulübü, Ben Ankara, Haziran üyelerinin katıldığı basın açıklaması, sloganların atılmasından sonra olaysız olarak sona erdi.