Manavgat Kızılot sahilinin Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Akseki Belediyesi’ne kiralanması Kızılot sahilinde protesto edildi.
Manavgat Kızılot sahilinin Akseki Belediyesi’ne kiralanması CHP Milletvekili Mustafa Akaydın, İl Başkanı Semih Esen, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar ve vatandaşlar tarafından protesto edildi. Kızılot sahilinde toplanan grup ellerinde, "Kızılot Sahili Manavgat’ındır", "Gözü dönmüş otorite", "Sevim Koş Büyükşehir Geldi", "Bu sahil çok büyük AVM yapalım" pankart ve dövizleriyle sahili Akseki Belediyesi’ne kiralayan Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne tepki gösterdi.
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in 250 bin yatak kapasitesi ile milyonlarca turisti ağırlayan bir belediye başkanı olduğunu belirten CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, “Manavgat’ın kapıları Alman’a İngiliz’e, Aksekili’ye herkese açıktır. Buraya gelen hiçbir misafir memnun olmadan ayrılmamıştır. Sanki bir memnuniyetsizliği ortadan kaldırıyormuş gibi burada Akseki’ye plaj yapıyoruz demek hem hukuka aykırıdır hem de Akseki ile Manavgat halkının arasındaki kardeşliği bozmuştur. Manavgat’a yapılan haksızlıktır. Belediye Başkanımız Şükrü Sözen’e destek için toplanmış bulunuyoruz. Bu yanlışın karşısında kendisinin yanındayız" dedi.
4 gün önce denetime çıkan zabıta ekiplerinin bir inşaat faaliyeti olduğunu tespit edip, hafriyat araçlarının da Akseki Belediyesi’ne ait olduğunu bildirmesiyle durumu öğrendiklerini belirten Sözen, “Akseki Belediye Başkanı ile görüştüm. Belediye Başkanı sahilin kendilerine ait olduğunu Büyükşehir Belediyesinden sahilin komple tahsisini aldıklarını söyledi. Ben de bu sahilin Kızılot halkının, daha sonra Manavgat’ın olduğunu daha sonra Akseki de dahil olmak üzere tüm ülke ve dünya insanlarının olduğunu ifade ettik. Yasal olmayan bir şekilde inşaat yapamayacaklarını devam ettikleri sürece buna engel olacağımızı söyledik.”
Sözen, plajın sadece 6 metrekarelik büfe yeri olarak encümen kararı ile Akseki’ye verildiğini belirterek bu durumun yanlış olduğunu söyledi.
Sözen, "Tüzel kişilikle hiçbir belediye yasal ihaleye giremez. Bir belediye kendi sınırları dışında asla hizmette, ticari faaliyette bulunamaz. Manavgat Kızılot plajı neresi Akseki neresi? Yasayı bir tarafa bırakın bir belediyenin sınırları içinde faaliyet yapılıyorsa ki, biz ziyaretlerimizde bile o belediye başkanına telefon açarak bölgenizdeyiz diyerek haber veriyoruz. Manavgat belediyesini hiçe sayarak, haber vermeden inşaata başlıyorsunuz. Bu etik değil" dedi.