Elazığlı Çiğköfteci Yönetim Kurulu Başkanı ve çiğ köfte ustası Ahmet Usta, çiğ köftenin Türk kültürüne ait gelenekesel bir lezzet olduğunu söyledi.
Elazığlı Çiğköfteci Yönetim Kurulu Başkanı ve Çiğ Köfte Ustası Ahmet Usta, çiğ köftenin Türk geleneklerine ait bir lezzet olduğunu belirterek “Çiğ köftenin tarihi Hz. İbrahim’ kadar uzanıyor. Rivayete göre Nemrut, Hz İbrahim’i yakmak için çok büyük bir ateş yaktırır. Bu ateş o kadar büyüktür ki; Hz. İbrahim bu ateşten kurtulsa da, bu ateşin büyüklüğü ve dehşeti yöre halkını derinden etkiler ve o günden sonra hiç kimse ateş yakmaya cesaret edemez. İşte herkesin ateş yakmaktan korktuğu bu dönemde, insanlar her şeyi çiğ yer. Lakin eti çiğ yemek mümkün değildir, bunun üzerine insanlar eti biber gibi baharatlarla yoğurmaya başlarlar, etin baharatlarla yoğurulması onun ağırlığını alıp eti yumuşatmaktadır. İlk başlarda sadece et ve biber karışımı olan bu yiyeceğe zamanla bulgur, yeşillikler ve diğer baharatlar eklenir ve çiğ köfte meydana gelmiş olur” dedi.
Usta, “Çiğ köfte, biz Türkler için oldukça geleneksel bir lezzettir. Acı sevenler için harika bir tattır hem kullanılan malzemeler itibari ile alçak gönüllü bir aperatif hem de faydalı bir yiyecektir. Özellikle bahar ve yaz ayları boyunca bu nefis yiyeceği sofralarımızdan eksik etmeyelim” ifadelerini kullandı.
Ahmet Usta, son olarak İstanbul’un bir çok ilçesinde faaliyet gösterdiklerini vurgulayarak “Çiğ köfteyi her yere taşımak istiyoruz bu yüzden franchise ile büyüme kararı aldık. Bayilikler ile çok daha fazla yerde olacağız” dedi.