Çanakkale’de cinsel istismar düzenlemesiyle ilgili basın açıklaması yapan STK’lar ve kadın dernekleri üyelerine küçük yaşta evlendikleri gerekçesiyle eşleri cezaevinde olan Roman kadınlar tepki gösterdi.
Çanakkale’de cinsel istismar düzenlemesine karşı toplanan bir grup STK ve kadın dernekleri üyeleri İskele Meydanı’nda bugün 17.30’da basın açıklaması yaptı. Bu esnada ellerinde çocuklarıyla meydana gelen yaklaşık 20 Roman kadın, eylem yapan kadınlara tepki gösterdi. Küçük yaşta evlendikleri için eşlerinin cezaevinde olduklarını belirten kadınlar, kendilerine tecavüz edilmediğini ve kendi rızaları ile evlendiklerini söylediler.
Meydanda bulunan STK ve kadın dernek üyeleri, Roman kadınlara karşı tepki gösterdi. Polis müdahalesiyle meydandan uzaklaştırılan Roman kadınlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istediler.
Bir elinde evlilik cüzdanı diğer elinde ise çocuklarıyla yardım isteyen kadınlar, tecavüzcülere de karşı olduklarını belirterek, cinsel istismar düzenlemesinin meclisten geçmesini istediler.
Öte yandan, CHP Çanakkale Milletvekilleri Muharrem Erkek ve Bülent Öz, CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş ve CHP’li yöneticiler de katılarak STK’lara destek verdi.
Basın açıklaması yapan STK ve kadın dernekleri üyeleri, İskele Meydanı’ndan Ak Parti Çanakkale İl Binasına yürümek isteyince polis engeline takıldı. Polis, yürümeleri halinde zor kullanacağını söyleyince kadınlar yürümekten vazgeçti.