ADANA (AA) - Adana'da bir ortaokulda hafta sonu açılan matematik kursunda 10 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen matematik öğretmeninin yargılanmasına devam edildi. Savcı, sanığın toplam 108 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Z.G. (61) ile taraf avukatları ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını temsil eden avukatlar katıldı.

Mahkemeye 10 sayfalık el yazısı dilekçesini sunan Z.G, savunmasında ise çocukları birilerinin yönlendirdiğini düşündüğünü belirterek, "Onlar benim evladım. Hepsini seviyorum. Çocuklar gelip bana sarılırdı. Ben de onları alınlarından, saçlarından öperdim. İğrenç iftiraları görünce şok oldum. Bu çocukları birileri yönlendirdiği için bunları söylüyorlar. Sınıfta taciz olsa diğer çocuklar görmez mi?" şeklinde kendini savundu.

Davada başkaca araştırılacak husus kalmaması üzerine savcı, esas hakkındaki mütalaasını verdi.

Savcı, 10 mağdurdan 9'una cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle sanığın 12'şer yıldan toplam 108 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Mağdur H.K'ye yönelik "cinsel istismar" ile öğrencilerin "hürriyetini kısıtlama" suçundan ise beraat kararı verilmesini talep etti.

Sanık avukatları, esas hakkındaki savunmalarını hazırlamak üzere süre isterken, mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devamına karar verip duruşmayı karar için erteledi.

Merkez Çukurova ilçesindeki bir ortaokulda, ailelerin çocuklarının okula gitmek istemediği şikayeti üzerine rehber öğretmenin görüştüğü 10 kız öğrenci, Z.G'nin kendilerine cinsel istismarda bulunduğunu belirtmiş, olayın polise bildirilmesinin ardından Z.G, 3 Mart'ta tutuklanmıştı.