WASHINGTON (AA) - ABD Dışişleri Bakanlığı müfettişleri, Başkan aday adayı Hillary Clinton’un, Dışişleri Bakanı olarak görev yaptığı süre zarfında e-postalarının güvenliği konusunda yeterince tedbir almadığını tespit ettiler.

Dışişleri Bakanlığı, Barack Obama’nın başkanlığının ilk döneminde Dışişleri Bakanı olarak görev yapan, şu anda ise bu yıl kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri için Demokrat Parti’nin aday adayı olarak yarışan Clinton’ın uzun zamandan beri tartışılan e-postaları hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.

Yapılan teftişler sonunda, Clinton’un ve daha önceki Dışişleri Bakanlarının e-postalarını ve bilgisayarlarını kötü bir şekilde yönettiğine ve siber güvenlik tehlikelere karşı yeterince hızlı tedbir almadığına kanaat getirildi.

Raporda, “Uzun zamandan beri devam eden sistematik bir zaafiyet” ifadesine yer verilirken, bu sorunun Clinton’un Dışişleri Bakanlığı görevi süresinde başlamadığı fakat ortaya bu zaman diliminde çıktığı belirtildi.

"Clinton kuralları yerine getirmedi"
Raporda şu değerlendirmelerde bulunuldu:

“Bakan Clinton, kendi kişisel hesabında oluşturduğu ve aldığı bütün Federal kayıtların çıktısını alarak ve bunları kayıt altında tutarak Dışişleri Bakanlığı arşivinde korumalıydı. En azından, Clinton görevinden ayrılmadan önce, Dışişleri Bakanlığı ile alakalı yazışmaları teslim etmeliydi, çünkü bunu yapmadı. Clinton, Federal Kayıtları Yasasına ilişkin olarak Bakanlık tarafından uygulanan kuralları yerine getirmedi.”