Osmanlı Eğitim Ocakları Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, kampanya ile ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırılmak için 10 bin çift çorabın toplanmasının hedeflendiği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Genel Başkan Halil Mustafa İmdat, çetin kış şartlarının yaşandığı şu günlerde ihtiyaç sahibi aile sayısının azımsanmayacak kadar çok olduğuna dikkati çekti.

Çocuklarına bir çift çorap alamayacak durumda olan ailelere el uzatılması gerektiğini ifade eden İmdat, şunları kaydetti:

"Bizler sıcak yatağımızdayken yanı başımızda bırakın yakacak almayı ayağında bir çift çorabı olmayan çocukların varlığı bizleri derinden yaralamaktadır. Bu ailelerin varlığını bile bile normal hayatımızı sürdürmemiz ne kadar doğru bunu sorgulamak gerekiyor. Her şeyden önce Peygamber Efendimizin 'komşusu açken tok yatan bizden değildir' hadisini rehber edinerek hareket etmemiz gerekir diye düşünüyorum. Düzenlediğimiz kampanya ile çorbada tuzumuz olsun diye bir yol belirledik ve bu bağlamda tüm halkımıza çağrıda bulunuyoruz, 'Gelin birlik olalım, çocukların üşümemesi için bir çift çorap da biz alalım."