Muş’ta köy çocukları, askerlere ay yıldızlı bayrak vererek yoğun ilgi gösterdi.
Muş Valisi Seddar Yavuz, Korkut ilçesine bağlı Alazlı Köyü İlk ve Ortaokulunu ziyaret etti. Ziyaret esnasında nöbet tutan Mehmetçik ve koruma özel harekat polisleri öğrencilerin ilgi odağı oldu. Köyün öğrenci ve çocukları, nöbet tutan Mehmetçik ve polislere ay yıldızlı bayrak vererek onları çok sevdiklerini söyledi.
Vali Seddar Yavuz’un köy ziyareti ile birlikte askerlerin geldiğini ve askerlere bayrak verdiklerini ifade eden köy çocuklarından Bahar Yıldız (14), “Bugün okulumuza vali geldi. Yanında askerlerimiz vardı. Askerlerimize bayrak verdik, onları çok seviyoruz. Her zamanda seveceğiz” dedi.
Askerleri çok sevdiklerini belirten Rojin Yıldız (13) da, “Okulumuza vali geldi, askerlerimizde onlarla beraber geldi. Biz askerlerimizi çok seviyoruz, onlara bayrak verdik. Allah onların yardımcısı olsun” diye konuştu.
Allah’ın zalimlere fırsat vermemesini dileyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a dua eden 85 yaşındaki Süleyman Yıldız ise, “Allah fırsat vermesin Hıristiyan’a, Allah kuvvet versin imana. Allah’a çok şükür biz Müslümanız. İnşallah bizim devlet başarılı çıkar. Allah fırsat vermesin zalimlere, Allah kuvvet versin Tayyip Erdoğan’a” şeklinde konuştu.
Vali Seddar Yavuz’un Alazlı köyü ziyaretine, Korkut Kaymakamı Abdulgani Mağ, Belediye Başkanvekili Abdullah Gündoğdu, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Cihan Yıldız, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz, kurum amirleri ve okul müdürleri de katıldı.