KAYSERİ (AA) - Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, belediyenin programında yer alan hizmetlerin, projelerin ve yatırımların detayları hakkında ilgili birimlerden brifing almaya başladı.

Kocasinan Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İmar ve Şehircilik, Plan ve Proje, Kentsel Tasarım, Bilgi İşlem, Emlak ve Gelir Müdürlüğünden sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Everekli, Başkan Çolakbayrakdar'a ilgili müdürlükler ve çalışmaları hakkında brifing verdi.

Çolakbayrakdar ise brifingler sonrasında sahadaki çalışmaları ve şantiyeleri yerinde göreceklerini, gerçek ihtiyaçları karşılamak için en kaliteli hizmeti, en kısa sürede sunabilmek için yoğun bir gayretin içinde olacaklarını bildirdi.

Kentsel dönüşüm, biten ve daha önce başlatılan projeler hakkında bilgi veren Everekli, şunları kaydetti:

"Erkilet bölgesinde belediyemize ait mülkiyetler üzerinde kentsel dönüşümde rezerve alanı olarak kullanmayı düşündüğümüz parsellerimiz var. Bu parsellerdeki plan tadilatları için gerekli adımları attık. TOKİ veya diğer alternatiflerle beraber konut üretebiliriz. Burada yaklaşık 110 bin metrekare imar alanımız var. Sağlık tesisi, sosyal tesis, camisi, resmi kurumu, ticaret alanlarıyla kendi içerisinde plan rezerv edildiği gibi sosyal donatılarda yer alacak."

Belli aşamaya gelen kentsel dönüşüm projelerini anlatan Everekli, Ahi Evran, Yunus Emre, Alsancak, Seyrani bölgelerinin kentsel dönüşüm projelerinin hazır olduğunu, detaylı projelere girildiğini belirtti.