Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Çöpüne Sahip Çık Vakfı ile ortak hazırlanan, ‘Çöpünü Çöpe At Asi’ye Sahip Çık Projesi hayata geçiriliyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek proje ile daha temiz daha sağlıklı bir Asi Nehri’nin yanı sıra Hatay’da da çöp sorunun ortadan kalkacağı belirtiliyor.

Çöpüne Çöpe At Asi’ye Sahip Çık Projesi’nin amacı ilk etapta atıkların doğru yere atıldığı ve çevre kirliliğinin olmadığı bir toplumda yaşamak, bu görüşü insanlara aşılamak; sonraki aşamada ise, çöpün en aza indirgendiği bir toplum bilinci oluşturmak.

Bir sonraki adımda, çöp üretiminin en aza indirilmesi, çöp yönetiminin daha verimli bir hale getirilmesi ve ülke çapında bu konuyla ilgili ekonomik kazancın en üst seviyeye çıkarılması için yasal düzenlemelere katkıda bulunulması bekleniyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Asi Nehri’nin temizlenip, sağlıklı hale getirilmesi, nehrin ekolojik olarak doğal hayata döndürülmesi ve canlılara zararlı olabilecek bakterilerden arındırılmasına yönelik yürüttüğü Asi Güzelleşiyor Projesi kapsamında yeni bir işbirliği geliştirildi. Çöpüne Sahip Çık Vakfı’nın görsel çalışmaları, Asi Nehri çevresinde sergilenmeye başlandı. Bu şekilde halkın Asi Nehri’ni çöpten korunmasına yönelik bir farkındalık yaratılması amaçlandı.

Projeler kapsamında Asi Nehri ile bilimsel olarak ilgilenen Türkiye’de ve dünyada 40’a yakın bilim insanı ile çalışma başlatıldı. Asi Nehri Projesi sadece Hatay’ın değil büyük bir dünya projesi olarak değerlendiren Büyükşehir Belediye yetkilileri, geleceğin şehri için ‘düşünüyoruz, yapıyoruz’ sloganıyla Hatay’a yepyeni bir asi yapılacağını belirtti.

Projenin sonucunda Büyükşehir Belediyesi Hatay halkının desteği ile daha temiz, doğal yaşamı destekleyen, alternatif ulaşım olanakları sağlayan ( kano - Asi Nehir Otobüsü), turizmi ve ticareti destekleyen, kent ile barışık bir nehre sahip olunması ve bunun sürdürülebilir kılınmasını hedefliyor.