Koalisyon görüşmesinin ardından CHP’den ilk açıklama CHP Sözcüsü Haluk Koç’tan geldi. CHP’nin asla bir çözümsüzlüğün adresi olmayacağının altını çizen Koç, bugünkü görüşmenin müzakere öncesi bir ön görüşmeden öteye anlam yüklenmemesi gerektiğini ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Haluk Koç, AK Parti ile koalisyon hükümeti kurulması için yapılan görüşmenin ardından parti genel merkezinde açıklamalarda bulundu. Koç, AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile koalisyon hükümeti kurulması için yaptığı 1 saat 40 dakikalık görüşmeye dair soruları cevaplandırdı. Koç, Türkiye’de hükümeti kurma konusunda çözümsüzlüğün adresinin CHP’nin olmayacağının altını çizdi. Karşılıklı güven tesisinin son derece önemli olduğunun vurgulayan Koç, görüşmeye şunları söyledi: “Türkiye’nin güçlü bir hükümet profili ile önümüzdeki yılları göğüslemesi gereğinin altı her iki tarafça da çizildi. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Daha sonrasında ortak çalışma noktalarının tespitine dönük niyet ortaya kondu. Bu çerçevede Sayın Davutoğlu onun cümlesi ile ifade etmek istiyorum ‘müzakere öncesi bir ön görüşme’ niteliğinde olan bugünkü toplantının içeriği de bu şekilde özetlenmiş oluyor. Yani, müzakere öncesi bir ön görüşme, bir usul ortaya kondu, bir niyet beyanında bulunuldu.”

ÖMER ÇELİK VE HALUK KOÇ

Şimdilik daha detaylı değerlendirme yapmayacaklarını ifade eden Koç, irtibat kişisi sorusuna dair, “İki parti arasında Sayın Ömer Çelik ve ben herhangi bir aksaklık olmadığı sürece bu teması sürdürmeye gayret edeceğiz” diye cevap verdi. Bugünkü görüşmenin bir ön görüşme olduğunun altını birkaç kez çizen Koç, “Müzakere öncesi bir ön görüşme çerçevesinde kaldı. Hiçbir şey yarım günde, bir saatlik görüşme ile tamamlanmıyor.” diye konuştu.

‘14 MADDEYİ TARTIŞMA TOPLANTISI DEĞİLDİ TOPLANTIMIZ’

Henüz bir takvimin netleştirilmediğini kaydeden Koç, ilk tur haricindeki görüşmelerin Ramazan Bayramı sonrasına kaldığını söyledi. CHP’nin 14 maddelik tespit tutanağının gündeme gelip gelmediği sorusuna Koç, “Özel bir bahis açılmadı. Dediğim gibi bunları madde madde tartışma toplantısı değildi. Sadece bir ön görüşme idi. Bunu ifade ediyorum. Bir niyet kondu ortaya. Neydi o? Türkiye’nin güçlü bir hükümet profili ile önünde biriken iç ve dış sorunların aşılması bir çalışmaya niyet, irade ortaya kondu. Bu ‘şu şekilde yorumlanır’ demek için henüz erken.” dedi.

‘CHP ASLA BİR ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜN ADRESİ OLMAYACAK’

“Şu çok net ve açık; 7 Haziran gecesi saat 22.30’da yaptığımız açıklamada söylediğim gibi ‘CHP asla bir çözümsüzlüğün adresi olmayacak’ ifadesini bir kere daha sizin sorunuza da yanıt oluşturacak kısmıyla altını çizmek istiyorum.” diyen Koç, bir soru üzerine görüşmede herhangi bir kavganın yaşanmadığını ifade etti.