Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı’nın düzenlediği bayramlaşma törenine katıldı. Erdoğan, “DAİŞ denilen bu proje örgüt Müslümanların bağrına saplanmış bir hançerdir” dedi.
Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı’nın Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “İstanbul Bayramlaşıyor” programına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak , Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ve Mustafa Ataş, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin ve tüm Müslümanların bayramını tebrik ederek, “Bugün Sayın Başbakanımız da programına katılacaktı. Fakat hem bir İzmir milletvekili olması aynı zamanda başbakan olduktan sonra ilk dini bayramımızı kutlaması sebebiyle İzmir’de olmasının daha isabetli olacağı kanaatine vardık. O da bugün İzmir’de hemşerileyle bayramlaşma törenini yapıyor” dedi.
Bayramların sevinç günleri ve ümit günleri olduğunu söyleyen Erdoğan, “Bayramlar aynı zamanda muhasebe ve murakebe günleridir. Eğer Ramazan- Şerif’in manevi iklimi ve bayram ruhumuzda müspet yönde bir değişiklik yapmamışsa kendimizi sorgulamalıyız” dedi.
“Terör saldırıları hepimizin yüreğini derinden yaraladı”
Bayramların ümmet ve millet olmanın temel unsurlarından biri olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şayet bayram sevinçlerimizi paylaşamayacak hale geldiysek eyvah demeliyiz. Bugün ülkemizde ve İslam dünyasında maalesef üst üste eyvahlar çektiğimiz bir manzaralarla karşı karşıyayız. Ramazan ayı boyunca ülkemizde ve İslam dünyasında Müslüman kanı dökülmeye devam etti. Ülkemizde ve İslam dünyasında özellikle bu savaşı açan terör örgütleri PKK’sıyla PYD’siyle, DAİŞ’iyle, YPG’siyle mübarek Ramazan ayımızı acıya ve kana buladılar. Atatürk Havalimanı’nda ardından Irak’ta ardından Suudi Arabistan’da Medine’de meydana gelen terör saldırıları hepimizin yüreğini derinden yaraladı. Aziz İslam’ın adını kullanarak istismar ederek Müslüman kanı döken bu terör örgütü Peygamber Efendimizin mübarek naaşını mescidinin bulunduğu yere saldıracak kadar ileri gitti. DAİŞ denilen bu proje örgüt Müslümanların bağrına saplanmış bir hançerdir. Her kim ki mezhep taassubuyla veya başka bir saikle bu örgüte destek oluyorsa aynı vebale ortak oluyordur” dedi.