Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ulusal basında yer alan Kayra’nın sağlık durumuyla ilgili bilgi almak için İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı arayarak talimat verdi.
İshakpaşa Cami’de öğle namazını eda ettikten sonra gelen aramayı cevaplayan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, telefondaki kişinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu öğrenince şaşkınlık yaşadı. İnegöl’de 3 yaşındayken yanlışlıkla içtiği temizlik maddesi sebebiyle iç organları büyük hasar gören ve şu ana kadar 70 ameliyat geçirmesine rağmen sağlığına tam olarak kavuşamayan 8 yaşındaki Kayra Yaman, ABD’deki tedavisinin tamamlanmasının ardından İnegöl’e dönmüştü. Ulusal basında yer alan Kayra’nın durumu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da dikkatini çekti. Erdoğan, haberi okuduktan sonra İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı aradı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Aktaş’a ilk sorusu Kayra ile ilgili oldu. Başkan Aktaş, Kayra’nın sağlığı ve ailesinin durumu hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkan Aktaş’a Kayra ve ailesi ile alakalı gerekli çalışmaların yapılması için talimat verdi. Başkan Aktaş, konuşmasının sonunda Erdoğan’ı İnegöl’e davet etti.
Başkan Aktaş, Erdoğan’la telefon görüşmesinin ardından derneğin açılışına katıldı. Açılışta konuşan Başkan Aktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını iletti.
KAYRA’YI SORDU, İNEGÖL’E SELAM SÖYLEDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefon görüşmesinin ayrıntılarını açıklayan Aktaş, “Öğle namazını İshakpaşa Cami’de kıldık. Dua esnasında bir numaradan çağrı geldi. Tanımadığım bir numaraydı. Telefonu açtığımda Cumhurbaşkanımızı bağlayacaklarını söylediler. Ben de apar topar dışarı çıktım. Yaklaşık 5 dakikalık bir konuşma yaptık. Biz zaten biliyoruz Cumhurbaşkanımızın ne kadar hamiyetperver, ne kadar memleket sevdalısı olduğunu ama bunu bizatihi yaşayarak da görmüş olduk. İnanın çok mutlu oldum; hem bir belediye başkanı olarak hem de bir vatandaş olarak. Cumhurbaşkanımızın arama nedeni bugün ulusal basına konu olan Kayra çocuğumuzla alakalıydı. Kayra’nın ve ailesinin şu anki durumu nedir, neler yapılabilir noktasında ayrıntılı bilgi kendisine verdim. Aile bizim de takibimizde olan bir aile. Cumhurbaşkanımız İnegöl’ü çok iyi biliyor. Burada da çok kadim dostları var. Özellikle bütün İnegöl’e ve dostlarımıza ayrı ayrı selamlarımızı iletmemi istedi" dedi.