MALATYA (AA) - AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, "Cumhurbaşkanımızın Malatya'ya gelişiyle ilgili miting planlıyoruz. Bu mitingle kamu yatırımlarının açılışı da yapılmış olacak." dedi.

Kahtalı, AK Parti İl Başkanlığında düzenlediği basın açıklamasında, Türkiye'nin içinde bulunduğu ortam ve 15 Temmuz'dan sonra gelişen sürecin kamuoyu tarafından yakından izlendiğini söyledi.

Partilerinin kuruluşundan beri söylem içinde oldukları yeni sivil bir anayasanın yapımına ilişkin gelişmeler yaşandığını hatırlatan Kahtalı, milletimiz bunu onayladığı takdirde ülkenin parlamenter sistemle değil, Türkiye'ye özgü Cumhurbaşkanlığı sistemiyle idare olunacağını dile getiren Kahtalı şöyle konuştu:

"Bu anlamda 18 maddelik bir Anayasa değişikliği oldu. Nasip olursa 16 Nisan'da referandum olacak. Bunun öncesinde de Sayın Cumhurbaşkanımız büyükşehirlerde miting planlayacağını, gidip halka kendisinin anlatacağını ifade etmişti. Malatya'dan bu referandum sürecinin startını veriyor olması da bizleri mutlu etmiştir.

Cumhurbaşkanımız, bu partinin kurucusu ve halkın seçtiği ilk Cumhurbaşkanıdır. Cumhurbaşkanımızın Malatya'ya gelişiyle ilgili miting planlıyoruz. Bu mitingle kamu yatırımlarının açılışı da yapılmış olacak."

Teşkilatlar olarak Malatya'daki 716 mahallede, bütün köy ve beldelerde vatandaşlara ulaşarak teşkilat çalışmalarını yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini aktaran Kahtalı, vatandaşları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı kamu yatırımlarının açılışının da yapılacağı 18 Şubat Cumartesi günü düzenlenecek mitinge davet etti.