Diyarbakırlı genç girişimci Mehmet Güneş, KOSGEB’den aldığı destekle küçük bir dükkan kiraladı. Çocukluğundan beri severek sürdürdüğü gömlek tasarımcılığını iş yerinde geliştiren Güneş, kişiye özel gömlek üretmeye başladı. Güneş’in kişiye özel ve isimlerinin yazıldığı gömlekleri sipariş edenler arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Bakanlar da yer alıyor.
Diyarbakırlı 30 yaşındaki girişimci Mehmet Güneş’in gömlek aşkı, 8 yaşında babasının yanında gömlek düğmelerini dikmekle başladı. Yaklaşık 10 yıl babasının yanında çalışan ve gömleğin tüm inceliklerini öğrenen Güneş, daha sonra uluslararası alanda ün yapmış çeşitli giyim firmalarının gömlek stilistliğini üstlendi. Bir süre farklı firmalarda stilistlik görevini üstlenen Güneş, daha sonra kendi markasını oluşturmak için KOSGEB’e başvurdu. KOSGEB’in düzenlediği eğitimleri başarı ile tamamlayan Güneş, kendisine verilen hibe ile bir iş yeri açtı. İş yerine küçük bir bölme açan Güneş, burada kişiye özel gömlek üretmeye başladı. Günde maksimum 5 gömlek diken Güneş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bakanlar ve ünlüler olmak üzere çok sayıda kişiye isimlerinin yazıldığı gömlek tasarladı.
TASARLADIĞI GÖMLEK SİYASİLERİN VAZGEÇİLMEZİ
Babasının yanında düğme vurarak işe başladığını belirten Güneş, şunları söyledi: "30 yaşındayım, yaklaşık 22 yıldır bu işin içindeyim. Son 10 yıldır profesyonel olarak bu işi yapıyorum. 2004 yılına kadar babamın yanında çalıştım, daha sonra İstanbul’da belirli markalarla stilistlik, modelistlik tasarımcılık yaptım. Bölgemizin böyle kişiye özel tasarıma ihtiyacı olduğunu düşünüyordum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a gömlek tasarladım. Siirt mitinginde gömleğini giydi. Sonra Ergani’deki babamın iş yerine Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mehmet Mehdi Eker geldi ona gömlek tasarladım. Sonra Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a gömlek tasarladım. Başbakan Ahmet Davutoğlu hocamızla Seyrantepe Kapalı Spor Tesislerinde görüşme fırsatım oldu. Kendisine de gömlek tasarlamak istediğimi söyledim ve devletin desteğini istedim. KOSGEB girişimcilik eğitim sertifikasına başvurmamı söyledi. Sonra KOSGEB’e müracaat edip 50 bin liralık hibe aldım. Aldığım hibe ile iş yerimi açtım. Başbakanımız geçen hafta Diyarbakır’a geldiğinde kendisine iki gömlek hazırladık."
"DİYARBAKIR’I GÖMLEĞİMİZ İLE TANITACAĞIZ"
Diyarbakır’da ve bölgede tek olduklarını ifade eden Güneş, sözlerine şöyle devam etti:
"Aslında kişiye özel ısmarlama dikim Türkiye’nin belirli illerinde var. Ama gömlek özel tasarım Türkiye’nin hiçbir yerinde yok. Biz Diyarbakır’da bunu gerçekleştiriyoruz. Diyarbakır’ı gömleğimiz ile tanıtacağız. Günde maksimum 5 gömlek üretiyorum. Kişiye özel olduğu için kendim kesip, ölçüp tasarlıyorum. Sonra makinede bunu aktif hale getiriyorum üretimini gerçekleştiriyoruz. İlik, düğme, ütüsünü ben yapıyorum. Gömlekler, 100 liradan başlıyor, bin liraya kadar çıkıyor. Çatışma ortamı yatışırsa ve istihdam sağlanırsa Diyarbakır’da ben burada büyüyerek gömlek üzerine bir moda tasarım okulu açmayı düşünüyorum."