Türkiye Cumhuriyeti’nin 92. Kuruluş Yıldönümü Aydın’da da kutlandı. İstasyon Meydanı’ndaki resmi tören kortej yürüyüşüyle sona erdi.

Cumhuriyeti Bayramı için ilk tören İstasyon Meydanı’nda yapıldı. Bayram kutlamaları Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Aydın Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya’nın halkı selamlamasıyla başladı.

Düzenlenen yarışmalarda değişik dallarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği kutlamada konuşan Aydın Valisi Erol Ayyıldız, "Cumhuriyetin kurtuluşunu kutlamak ulusumuz için milli bir vazifedir. Bizler milletçe övünmekte haklıyız, Çünkü Türk milletinin tarihinde bayram yapmaya değer nice övünç kaynakları ve zaferler bulunmaktadır. Cumhuriyet, ödün vermeden vatanımız korumamız ve yaşatmamız gereken en değerli varlığımızdır.Milli egemenlik ilkesinin layıkıyla korunduğu ve gözetildiği yönetim şekli olan Cumhuriyet, aynı zamanda ulusumuzu çağdaş dünyaya tanıtan inkılaplarımızın da temeli ve başlangıcı olmuştur. Cumhuriyetin ilanıyla kötüye giden ülkemizin yazgısı tersine çevrilmiş ülkemiz 92 yıl içerisinde baştan başa imar edilmiştir. Cumhuriyet çalışmak, yükselmek, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak, milli birlik ve beraberlik ruhu demektir.” dedi.

Konuşmaların ardından geçiş töreni başladı. Geçiş töreninde asker kıyafetiyle dikkat çeken 4 yaşındaki Emre Tuana Mutlu Tuzun, protokolün yanına giderek Aydın Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya ile birlikte korteji selamladı.

Kutlamaya, milletvekilleri, daire müdürleri, okullar ve ellerinde Türk bayraklarıyla vatandaşlar katıldılar.