Cumhuriyetin 93. yılı Beşiktaş’ta düzenlenen fener alayı ve konserlerle kutlandı. Binlerce vatandaş, ellerindeki Türk bayrakları ve meşalelerle birlikte kortej halinde Balmumcudan, Barbaros Meydanı’na yürüdü.
Beşiktaş Belediyesi Cumhuriyet’in 93. yılı nedeniyle ilçede fener alayı ve konserler düzenledi.
Binlerce vatandaş, ellerindeki Türk bayrakları ve meşalelerle birlikte düzenlenen fener alayıyla Balmumcudan, Barbaros Meydanı’na yürüdü. Kortej halinde yürüyen binlerce kişi Cumhuriyet marşları söyleyerek Barbaros Meydanı’na geldi. Yürüyüş esnasında konuşma yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar Cumhuriyete sahip çıkmanın öneminden bahsederek; "Türkiye Cumhuriyeti’nin parlayan nişanı Cumhuriyet . Bizde onun anlamına, değerine özgürlükçü, çağdaş, aziz Atatürk’ün bu ülkede inşa ettiği değerlere yakışan Beşiktaş’tan İstanbul’a, İstanbul’dan tüm Türkiye’ye Cumhuriyete sahip çıkışımızın mesajını veriyoruz. Hiç şüphesiz Cumhuriyet bütün Türkiye’nin. Cumhuriyet’i değerli kılan şey ona sahip çıkanlardır. Ona nasıl sahip çıkıldığını bizde Beşiktaş’tan tüm Türkiye’ye gösteriyoruz. Cumhuriyetimize, özgürlüklerimize hep beraber sahip çıkalım. En çok Cumhuriyet bayramına, coşkuyla kutlayarak sahip çıkalım" dedi.
Barbaros Meydanı’nda ki program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla ardından, Bora Öztoprak, Fuat Saka, Grup Gündoğarken, Hüsnü Arkan, Hüseyin Turan, Suat Suna ve Onur Uğuş gibi sanatçıların konserleriyle devam etti.