ANKARA (AA) - Ankara'da terör örgütü DAEŞ'in Tekfirci/Tatlıbal grubu üyesi olduğu gerekçesi ile 17 kişi hakkında "terör örgütü üyeliği" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talebi ile iddianame hazırlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunda görevli cumhuriyet savcısınca hazırlanan iddianamede, Bayram T, Sürhan T, Murat G, Haydar D, Harun D, Eyüp G, Ali T, Dursun G, Eren G, Mehdi T, Haydar Ali D, Ali D, Elbeyi D, Adil T, Yunus T, Murat T, Kemal A. şüpheli olarak yer aldı.

Soruşturma kapsamında çatışma bölgelerine gidip gelen, faaliyet yürüten, yasa dışı faaliyette bulunan şüphelilerin deşifre edilmesine yönelik iletişim tespiti çalışması yapıldığı bildirilen iddianamede, şüphelilerin delil elde edilmesini önlemek amacıyla şifreli konuştuklarının tespit edildiği kaydedildi.

"Evlenme" çatışmada şehit olma, "amele" çatışmaya çıkma

İletişim tespitlerinde geçen şifreli kelimeler ve anlamlarına yer verilen iddianamede, "evlenme" çatışmada şehit olma, "nişanlanma" ile "nikahlanma" çatışmada yaralanma, "amele" çatışmaya çıkma, "vakara" izin belgesi, "tağut" şeytani düzen ve "ketebe"nin çatışma bölgelerinde sözde kurdukları devlete bağlı küçük birlikler anlamına geldiği bildirildi.

Şüphelilerin, Türkiye'yi Dar'ül Harp (Savaş Diyarı) olarak gördükleri, geçerli olan Demokratik Cumhuriyet düzenini "Tağuti Düzen" olarak niteledikleri kaydedilen iddianamede, "seçimlerde oy kullanmak, çocuklarını okula göndermek, devlet kurumlarında çalışmak, devlet imamlarının arkasında namaz kılmak, askerlik yapmak, avukat tutmak, mahkemeye başvurmak, kanunların gerektirdiği kurallara uymak gibi hareketleri 'Küfür' (dinden çıkma) sebebi olarak gördükleri ve bunları yapanları kafir olarak adlandırdıkları anlaşılmıştır" denildi.

Şüphelilerin bazıları Suriye'de

İddianamede, şüphelinin halen Suriye'de DAEŞ saflarında bulunduğu ve hakkında "yokluğunda tutuklama" kararı verildiği bildirildi.